Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hanyadik órán engedte meg...

Hanyadik órán engedte meg nektek az oktató először hogy használjátok a pedálokat és a váltót?

Figyelt kérdés
Azt mondta azért tanít így mert a lányoknak nehezebb ennyi mindent egyszerre megtanulni miközben a forgalomra is figyelni kell. Első órán ti is az anyósülésen ültetek miközben az oktató vezetett és felkészített, hogy milyen veszélyekre kell figyelni az utakon?
2018. júl. 28. 11:52
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Már az első órán hazavezettem, pedig lány vagyok. Pedálok az oktató oldalán is vannak. Ha nagy hülyeséget csinálsz, beletapos a fékbe.
2018. júl. 28. 11:56
 2/14 anonim ***** válasza:

Amikor tanultam, akkor még volt külön rutin vizsga is.

Előtte a zárt tanpályán autóztunk. A telepről egy kb. 50 méteres szakaszon át kellett menni a rutin pályára. A kormányt az első pillanattól én tekergettem, de a pedálokat bent a pályán sem.

Egy öreg Merci volt. Érdekesen volt megoldva, mert előttem egyáltalán nem volt egyetlen pedál sem. Illetve voltak, de elérhetetlenül elfordítva.

Az első néhány órában csak a kormánykezelést gyakoroltuk. Aztán valamit vagy elfordított, vagy megnyomott, de egyszer csak leereszkedtek a pedálok.

De akkor meg a kormánykezelés mellé csak a kuplung csúsztatása volt a dolgom. Azaz finoman ő nyomta a gázt, nekem meg rá kellett érezni, honnan kezd fogni.

Egy idő után kirúgtam, mert nagyon idióta volt.

Forgalomba már nem is vele mentem.

Az újjal kezdetben csak gyér forgalmú utcákban, alacsony sebességen mentünk, s csak később vitt ki főútvonalra.

Egyetlen órát el lehet tölteni olyan autókázással, amiben csak beszél neked, de sok értelme annak sincs.

Az meg marhaság, hogy a nők nem tudnak sokfelé figyelni egyszerre.

2018. júl. 28. 12:03
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Legelső órán nulla gyakorlattal, nulla illegális vezetési múlttal elmentünk forgalomban az Árpád híd pesti hídfőjétől a Mester utcában található rutinpályáig. Úgy hogy én vezettem. Hétvége volt, kora reggel, nem sok embert tartottunk fel. Harminc éve még amúgy sem volt ennyi autó.
2018. júl. 28. 12:09
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

hát ilyenről még nem hallottam, hogy a tanuló az anyósülésről sasolja a járműkezelést..

ahogy az előttem szóló írta, Árpádhínál a rutinpálya után irány a város..délután ötkor..

a gatyámon még hátul is csorgott az izzadtság.

2018. júl. 28. 12:17
 5/14 anonim ***** válasza:

Akkor ültem először az anyósülésbe a tanuló autóban, amikor levizsgáztam, és az oktatóm kivitt az állomásra.

Sikeres vizsga után a tanuló státusz megszűnt, de jogosítványom még nem volt, nem vezethettem.

Az anyós ülésben ülve semmit nem lehet tanulni, az az oktató helye.

2018. júl. 28. 12:38
 6/14 anonim ***** válasza:
56%

Nekem 14 évvel ezelőtt volt 60 perc vezetés rutin pályán, majd rögtön forgalom.

Máig hírből sem hallottam olyat, hogy nem a tanítvány vezet.

2018. júl. 28. 12:43
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Az elsőn.

Ne hagyd magad átverni. Ha nem enged vezetni az oktató, akkor cseréld le.

2018. júl. 28. 12:46
 8/14 anonim ***** válasza:
Na ja, én is leizzadtam. Használta a pedálokat.Főleg a gázt. Ahol 60-al lehet menni, tessék 60-al menni... rutinpályán kívül az oktató saját ügyeit intéztük, a saját tempójával. Volt ahol volt sebességtúllépés is... "ugye tdod hogy nem szabályos, vizsgán meg ne próbáld, de mindenki így csinálja, és most sietünk"
2018. júl. 28. 13:09
 9/14 anonim ***** válasza:
Első órán. Rutinpályán kezdtük, ott gyakoroltunk 5 órát, utána forgalom. Ha volt valami, akkor az anyósülésről segített.
2018. júl. 28. 13:59
 10/14 anonim ***** válasza:
0%

"Nekem 14 évvel ezelőtt volt 60 perc vezetés rutin pályán, majd rögtön forgalom."

Feltéve, hogy ez igaz, szerencséje volt az oktatónak, hogy nem bukott le, s nem tiltották el örökre.

Rutin vizsga előtt nem vihette ki a tanulót a közútra.

2018. júl. 28. 14:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.