Tankolhatok benzint olyan műanyag kannába, amiben előtte gázolaj volt? Vizzel kiöblítettem, és hagytam kiszáradni, ennyi.
Még ha maradt is volna benne pár csepp gázolaj az abszolút nem zavarta volna a benzint. Keveréknek pedig pláne.
Amúgy pedig érdemes hosszabb távon gázolajjal eltenni a benzines kannákat. Főként a fémből készülteket mert így nem rohad meg belül a kanna.
Kifejezetten üzemanyagtároló kannáról van szó, nem szikrázik, amúgy is nem a kocsiben vna, hanem a földön amikor tankolok.
Köszi mindnekinek a válaszokat!
Válaszom 5-nek:
Amint írtam is, évtizedekkel ezelőtt igenis voltak olyan műanyag kannák, amik elektromosan fel tudtak töltődni és alkalomadtán szikrát vetettek! Ezért ezekbe a kutaknál nem adtak benzint, viszont ilyen kannák még megmaradhattak (akkortájt még ritkaság volt az önkiszolgáló kút). Tehát a valóságot állítom, amikor kijelentem, hogy voltak szikrázó kannák, amik lángba borították a kutat, mert belobbantották a tankoláskor keletkező benzingőzöket. Nem tudom tudod-e mik voltak az egykori NDK-ban gyártott ún dederon ingek (DDR - Deutsche Demokratische Republik). Ha ezeket levetetted magadról, szikráztak, akár (túlozva) a karácsonyi csillagszóró.
A kérdezőhöz:
hallottam, hogy már gyártanak szikramentes kannákat is. Ha a tied ilyen, nyugodtan tankolhatsz. A kérdésben feltett aggodalmadra mások már megadták a választ, amit én is megerősítek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!