Fiat stilo vagy Citroen C4?
Figyelt kérdés
Szerintetek a kettő közül melyiket érdemesebb megvenni?
A motor nem számít most, az elektronia a kényelem, felszereltség és fenntartása érdekelne.
Francia és olasz, imádom őket, nem szeretnék németet vagy japánt.
2018. júl. 25. 16:40
1/5 anonim válasza:
A C4 1-es bmw alkatrészeken alapszik. Drága a szervize. A fiatnak gazdaságosabb. Megvenni egyiket sem nagy dolog mert francia és olasz. A stilo mára kicsit elöregedett már, meg taán már mindegyik volt utcai sportautó tuning kipufogóval meg 19 éves hülyegyerekkel. Pedig örök formája lenne. A C4-ből találhatsz szerintem jobbat meg talán egy kicsivel fiatalabb is. Elaktronikáról itt kár beszélni. Pocsék mindkettőnek. De műszakilag talán a c4 jobb választás. Ha már ez a 2, akkor szerintem inkább C4.
2/5 A kérdező kommentje:
Értem. Én a stilo felé húzok, a komolyabb hangvételű formája és a fenntartása miatt. De viszont akkor vásárlás előtt jobban megnézek egy-két c4-est. Mondjuk azon, hogy műszakilag jobb, meglepődtem. Azt gondoltam volna, hogy a fiat sokkal jobb lenne.
2018. júl. 25. 17:31
3/5 anonim válasza:
A formája tagadhatatlan, hogy el lett találva. :) Akartam venni én is anno. Összehoztak egy találkozót egy fiat szakszervizes emberrel. Ő azt mondta, hogy semmiképp ne tegyem. Akkoriban csak a punto-t ajánlotta mert az opel c corsa volt belülről. A stilo-ról azt mondta, hogy a golf vetélytársának szánták. Illetve "mind a 4 kereke másfelé szalad olyan sz*r a futóműve". Az elektronikai gondok márka szinten ismertek mindkét típusnál. Sokat hallottam a mechanikai gyengeségeiről is. Azt mondta 100e km után már nem szabad vele foglalkozni, hacsak nem szeretem az orális szexet fogadó oldalon. Márpedig manapság már nincs 20e km-t futott stilo. Meg már 8 éve sem volt mikor venni akartam. :) A C4-nél írtam, hogy ugyan jobb mechanikailag és, hogy bmw alkatrészeken alapul, de ha megnézed a bmw-k sem a megbízhatóságukról híresek. De még mindig a C4 a nyerő szerintem. Stilo már csak hobbiautónak kellene. De ha neked a külső miatt ezek jöhetnek szóba én megértem. Ilyen a szerelem. Nekem már megvolt egy mitsubishi eclipse formájában. Olyan zaklatott még sosem volt az életem mint mikor még megvolt. Azt javaslom, hogy állapotot vásárolj ne km-t és kort. Tisztában kell lenned vele, hogy ezekre a járgányokra bármikor rádobhatsz 2-300 ezret. Illetve, hogy több lesz havi lebontásra a szerviz költség. Ettől függetlenül remélem megtalálod a tuti járgányt és sok örömöd lesz benne.
4/5 anonim válasza:
Stilo kombiról van saját tapasztalatom:
A dizel motorok jók, simán jobb mint egy hasonló árban kapható német.
A váltó pocsék, a kuplungom sosem volt jó.Volt váltócsere is (faceliftes váltója 80e ft, FL elötti 20).
Futómü viszonylag jól birta az ivet , Bpn élek és nem kiméltem.
Elektornikával nekem különösebb gondom nem volt, de a FB fórumon másoknak akadt.
Citroen szerintem kényelmesebb.
Úttartással nem volt gond.
Problémái ellenére szerethetö autó és praktikus.
5/5 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm a válaszokat. Valószínű maradok a stilonál, szerintem megbánnám később, ha mégsem tenném. :)
2018. júl. 26. 21:45
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!