Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hol kellene tartani 4 vezetés...

Hol kellene tartani 4 vezetés óra után?

Figyelt kérdés
Nem volt rutinpálya, rögtön az utcán kezdtünk. A 4. órán még belefér, hogy nem tudok FINOMAN váltani és pedálokat kezelni?

2018. júl. 19. 17:16
 1/9 anonim válasza:
70%
Az hogy nem tudod finoman kezelni a váltót nem gáz, sokan soha nem tanulják meg. Azt viszont nem értem mit értesz pedál kezelésen. Ha nem tudod melyik a fék melyik a gáz az gáz...ha nem érzed mennnyit kell "nyomni" rajta nos az se a legjobb, de ha annyi hogy a kuplung-gáz játékot még nem érzed, sokszor lefulladsz az nem vészes. Csak gyakorolni kell és ráérzel!
2018. júl. 19. 17:39
 2/9 anonim válasza:
100%
Nem gáz. Nekem se ment. Kellett volna a rutin.. nem is értem miért kellett eltörölni
2018. júl. 19. 17:47
 3/9 A kérdező kommentje:
Azt értem a finom pedálkezelésen, hogy nagyon nyomom a gázt, mikor csak finoman kéne, nem mindig engedem fel finoman a kuplungot, és a fékezés sem olyan, mint egy rutinos vezetőnél. Tudom, melyik pedál melyik, és hogy mikor melyiket kell használni.
2018. júl. 19. 17:52
 4/9 anonim válasza:
100%

Semmi baj, majd belejössz!

Ha van rutin pálya én a helyedben szóvátenném, hogy miért nem ott kezdtetek...

2018. júl. 19. 18:01
 5/9 anonim ***** válasza:
55%
Már Vàcon túl.
2018. júl. 19. 18:48
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Én még öt óra után is recsegve váltottam és a sokadik után már nem csak ordibálást hanem egy taslit is kaptam az oktatótól. Utána már jobban figyeltem és belejöttem. Forgalmi vizsgán még nem mentem át mert az első kettőn voltak kis hibáim egyszer elfelejtettem hogy hátramenetben vagyok és azt hittem előre fog menni az autó és meg buktam...
2018. júl. 19. 18:57
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

4 óra még semmi, főleg ha előtte nem vezettél.

Nekem a váltás alapvetően ment, viszont az alap órák nagy részénél simán lefulladtam indulásnál. A pedálkezelésem borzalmas volt. Még most is vannak rosszabb napjaim mikor bőgetem a motort vagy baromi mereven ugrálok a pedálon.

Most (papíron) olyan 50 óra körül járok, ami a valóságban nagyjából 30-35 levezetett órát jelent. Most tartok ott, hogy alapvetően tudom kezelni az autót, de még a mai napig belemegyek vad helyzetekbe vagy benézek utcákat, egyebeket. És még mindig sokat nézem a műszerfalat, oda-odanézek a váltóra. Vagy akad alkalom mikor elfelejtem benyomni a kuplungot, főleg mikor hirtelen kell vészfékezni.

Amúgy ahogy én olvastam, olyan átlag 55-60 óra között van az amikorra átmennek az emberek vizsgán. Nekem is körülbelül az lesz.

Én is azt mondom, hasznos lenne a rutinpálya, pont azért, mert a parkolgatásokat, alap kezelést egyszerűbb megtanulni ott. a belegondolok, egy összevont 1,5 órás vezetésen 1-2 parkolásból, megfordulásból csináltam 1-1-et. Gyakorlatilag alig parkoltam. Egyszer mentem el öcsémmel "vezetni" kis földutakon csak azt gyakoroltam hogyan indulok el, állok meg, váltok, tehát az alap kezelést.

Amúgy meg legtöbb ismerősöm borzalmasan vezetett sokáig a vizsgája után. Volt aki parkolni is több próbálkozásból, tekergésből tudott. Vagy napi szinten látok bénázó, lefulladó embereket.

2018. júl. 19. 19:27
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

4-6-8 óra után tudod, hogy hogyan megy. 15-20-nál már kezdesz ráéezni, 25-30(max 35)-nél meg már mersz menni vizsgázni.

De a tényleg magabiztos és (többé-kevésbé) tapasztalt vezetéshez ennek a nagyon sokszorosa kell.

2018. júl. 19. 22:35
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
35 óra vezetés után vizsgáztam, mindenen elsőre átmentem. 4. órámon a 4km hosszú, teljesen egyenes, teljesen forgalommentes, megfelelően széles utcán remegett a kezem 50-nél.
2018. júl. 23. 20:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!