Aki ėvekig vezetett kis autót, majd váltott egy nagyobbra mennyi idő alatt szokott hozzá?
Eleve minden autó másabb... A pedálok a mėreteit megszokni, ülėspozició, esetleg ha tükörből lehet csak tolatni stb stb...
Aki sokáig vezetett kis autót pl Swift, Yaris stb majd váltott egy nagyobbra vagy másabb jellegűre mint a Berlingo, edetleg Logan MVC, astra kombi ės hasonlókra leírná a tapasztalatát? Tudom ez mindenkinėl más. Saját tapasztalat ėrdekelne. Mennyi idő volt mire mindent megszoktál? Vezetės, parkolás stb terėn?
Szerintem nagyból kicsibe "nehezebb" átszokni.
Egyébként ha nem vagy béna vagy friss jogsis akkor 5-10 perc alatt meg lehet szokni egy sima személyautót.
Én Yarison tanultam vezetni, majd jogsi után a családi Partnert vezettem. Sok esetben könnyebb volt, mert:
1 magasabban ülsz -> sokkal jobban kilátsz az autóból
2 óriási tükrei vannak, amivel tökéletesen betolatsz bárhová
Különösen kis autóm nem voltak, de kimondottan nagyok se. 5 ajtós autóim voltak pl Astra.
A munkahelyemen vezettem több nagyobb céges autót is.
A kombi Astra nem igényelt semmilyen megszokást. A beltér, az autó eleje pontosan ugyan olyan, mint az 5 ajtósé. Teljesen megszokott volt. Az, hogy a csomagtér 30-40 centivel hosszabb, legfeljebb tolatáskor igényelt egy kis figyelmet. De mivel mindig nézem a tükröt, nem csak érzésből tolatok, ez nem volt probléma.
Nagyobb autó, pl Citroen Jumper már nagyon fura volt. Magasan ülök benne. Hosszú, kicsit nagyobb ívben kell vele kanyarodni. Nincs nagy oldaltáv, mert majdnem az egész sávot elfoglalom. Kb az első 3-4km kellett ahhoz, hogy nagyjából megszokjam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!