Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Meg buktam tegnap kresz...

Meg buktam tegnap kresz vizsgán. Ti akik most vizsgaztatok, vagy fogtok hogyan gyakoroltok? Esetleg valami tipp, tanács?

Figyelt kérdés
64 pontom lett. (65 a minimum) tehát 1 pont kellett volna. Őszintén, nem tanultam semmit sem, csak a CD-t gyakoroltam, amin kérdések vannak, és a CD-n lévő kérdéseket kb már kívülről tudtam. Na most letoltottem ncorerol egy 2004-es és egy 2012es gyakorló programot. Ezek kb ugyan azok a programok mint amik a vizsgán voltak, csak a 3 pontos kérdéseknel a képek régebbiek. Szerintetek jó ha ezt a 3 programot gyakorlom? Ti mit gyakoroltok illetve miket használtok meg a tanuláshoz? Köszönöm a választ előre is

2018. júl. 17. 15:25
 1/6 anonim ***** válasza:

Tanulni kellene... ez nem úgy van,hogy levizsgázol belőle aztán megy is felejtőbe! Mert a rutin lesz a következő amin bukni fogsz miután kb a 60. óra után vizsgára mész.

Ha nem tudod tényleg vért fogsz izzadni vezetésnél!

2018. júl. 17. 15:40
 2/6 anonim ***** válasza:

KRESZ könyv.

Hibás elgondolás, hogy tesztek kitöltögetésével akarsz tanulni, a tesztek bizonyos szintű ellenőrzésre jók, de igazán még arra sem, nert azt a néhány kérdés-választ gyakorlod be, ami a tesztelés során firog, a vizsgáb neg 11ezer kérdésből álló adatbázisból választ a program, és nem is az elméleti vizsgán lesz a lényeg,vhanem a gyakorlatban.

Azt gondolom te is belátod, hogy a 10 hibapont lehetőség nem kevés, van bőven idő gondolkodni, és még úgy dem sikerült.

A gyakorlatban gondolkodás nélkül kell tudni, hogy az adott forgalmi helyzetben kinek van elsőbbsége, mi az áthaladási sorrend.

Ennek alapja, hogy gondolkozás nélkül tudd azt, hogy ott melyik szabályokat kell alkalmazni.

A KRESZ-ben megvan a logika, ha ismered a szabályokat, egy teljesen új forgalmi helyzetes képre sem gond helyesen válaszolni, a szabályok ismerete nélkül meg csak totózol.

A KRESZ könyvek nem a legszórakoztatóbb olvasmányok, de sok segítséget adnak a szabályok megértéséhez (pl miért is a jobbra kanyarodó mehet először az egyenrangú útkereszteződésben)

A forgalmi helyzetes kérdések megoldó kulcsa egyszerű:

1 - mi szabályozza ott az elsőbbséget?

2 - az 1. pont tudatában a szabályok alkalmazása.

Alapvető forgalmi helyzetes hiba, hogy a kanyarodási szabály alkalmazását sem ismerik, pedig az is logikus, de csupán teszteket kitöltögetve nem biztos, hogy megvilágosodik a tanuló.

2018. júl. 17. 16:32
 3/6 anonim ***** válasza:
4. alkalommal mentem át, először 52 pont, utána 61 és 64.... elővettem a 2017-es könyvet és lapozgattam, teszteket csinálgattam a kresztesz.net-en igaz hogy elavult már de a ha azokon eléred a 65 pontot akkor jó.
2018. júl. 17. 16:39
 4/6 anonim ***** válasza:

Amikor majd egyedül (!) ülsz az autóban, körülötted a nagyvilág, melyik gombot fogod nyomni? A? B? C? D?

Szép temetésed lesz, ha így állsz hozzá.

Meg kellene tanulni a szabályokat. Nem a Háború és béke, hogy ne sikerüljön.

2018. júl. 17. 17:38
 5/6 A kérdező kommentje:
Mai nap sikeres vizsgát tettem 69 ponttal! :)
2018. aug. 6. 21:36
 6/6 anonim ***** válasza:
Az akkor is igaz amit előbb leirtak.
2018. aug. 8. 07:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!