Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért vannak így elszállva a...

J989 kérdése:

Miért vannak így elszállva a motorkerékpár árak manapság?

Figyelt kérdés

Szeretnék vásárolni saját részre motorkerékpárt. Ki is néztem magamnak egy típust (Suzuki XF 650 Freewind) Viszont ahogy az árakat nézem, csak pislogok. 18-20 éves motorért elkérnek az emberek 500.000ft-ot. Ami lejárt külföldi okmányos.

Nézelődtem más típusok terén is, de ott még rosszabb a helyzet. Példának okáért: Honda Transalp, 1990-es évjárat. 600.000ft és lejárt külföldi okmányos. Ez most valami vicc? Lassan 30 éves gépet szeretne így eladni a tulaj. 2 évvel korábban még viszonylag tűrhető volt. Most azonban...

Több motoros ismerőstől is hallom ugyanezt. Miért van ez a tendencia?

A Freewindre visszatérve, van fent ugyan több is, de korához képest magas áron. Egyik eladónak sem tűnik fel, hogy hónapok óta nem tud megszabadulni a gépétől? Ugyanez igaz a legtöbb túraendurora is.

2018. júl. 16. 17:34
 1/5 anonim ***** válasza:
nem az árak magasak, hanem a fizetések alacsonyak.
2018. júl. 16. 17:42
 2/5 anonim ***** válasza:
Szezon van.
2018. júl. 16. 18:09
 3/5 anonim ***** válasza:

Én egy egyszerűbb szalon autó áráért vettem, 2015-ös Gsxr-t ~3M-ért néhány extrával(kipufogó le lett cserélve, kapott bukógombákat)

Nekem az volt a fontos hogy fiatal motort vegyek, szinte bejáratós állapotban, 4e km van benne.

A legújabb pedig 5M ft, és mégis van aki megveszi.

Mindig is értéktartóbbak voltak a motorok főleg pár éves korban, egy 10 éves gép amiben van mondjuk 30e km az még 2millió ft felett megy el.

Inkább azon csodálkozom hogy napi használatból kikerült 10-12 éves autók miért mennek még mindig 1,5M körül.

2018. júl. 16. 19:09
 4/5 anonim ***** válasza:
Minden drágult az utóbbi időben. A használtautóktól kezdve az ingatlanokon át a szolgáltatások munkadíjáig.
2018. júl. 17. 00:43
 5/5 anonim ***** válasza:

Azért nem olyan bonyolult ez.

A motor egy élvezeti cikk/hobby. Van rá fizetőképes kereslet, a piac meg áraz.

Ha nem futja rá, olcsóbb hobbit kell választani

2018. júl. 17. 07:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!