Motorkerékpár kopogó hang mi lehet?
Figyelt kérdés
Egy léghűtéses 600ccm az alany, hidegen-melegen jelen van a probléma. Szabályos ütemben körülbelül 3kopogás/másodperc gyakorisággal hallható és alacsony fordulaton kb. 2500-4000rpm között,ebben a tartományban hallom határozottan, felette-alatta nem, de ettől még lehet, hogy van ezt nem tudom sajnos. 4-5-6 sebességi fokozatokban biztosan hallom, 1-2-3-ban nem figyeltem meg, de valszeg akkor ott nem vagy nem annyira. Kuplung behúzásra és üresben a fent említett tartományban pörgetve a hang megszűnik/nincs jelen. A hangot nem lehet mikrofonnal felvenni, én is csak fél óra odafigyelés után vettem biztosra, hogy nem csak beképzelem, így szerelőhöz sem tudom vinni. A motor egyébként tökéletesen üzemel, ereje jó, fogyasztása is, olajat nem eszi, pöccre indul minden időjárásban, szóval megbízható, műszakilag tökéletesen viselkedik. Csak engem zavar. Én váltóra vagy kuplung körüli dolgokra gyanakszom. Köszönöm annak, aki segít. Üdv.2018. júl. 13. 15:30
1/8 anonim válasza:
Sehogy nem jön ki ez a "3 kopogás/mp".
6.-ban mit hallasz a menetzajtól azt sem tudom.
Kár hogy szupertitkos a jármű márkája,mert akkor még valaki segíteni is tudna esetleg...
2/8 A kérdező kommentje:
Yamaha XJ600, hatodikban 60km/h-nál éppenhogy forog háromezret, tehát plexi mögött mindent hallok. 3kopogás/sec-el a kopogás sűrűségét próbáltam behatárolni, azért nem nehéz egyenletes ütemben hármat leütni szerintem..
2018. júl. 13. 22:19
3/8 anonim válasza:
Nagy szelephézag? Laza vezérműlánc? Kopott lánc, lelazult első lánckerék?
4/8 veterán vas válasza:
60km/h-nál 3 ezret forog hatodikban?
Biztos? ;)
5/8 A kérdező kommentje:
#3 Köszönöm a tippeket, eddig a leghasznosabb válasz, de kérdés, hogy üresben és kuplung kiemelése után, tehát terhelés nélkül akkor miért nincs hang? Lánc, lánckerék, és vezérműláncnak ilyenkor is szólnia kéne nem?
#4 - Igen, kb. annyit forog emlékeim szerint. De a gearingcommander.com szerint 2730-at, ami elég megbízható forrás.
2018. júl. 14. 02:18
6/8 anonim válasza:
Még a lánc tud hasonló tüneteket produkálni szakadás előtt
7/8 anonim válasza:
3 as vagyok, akkor meg lánc, lánckerék környékén lesz valami bibi, mikor volt cserélve? Lehet megnyúlt a lánc
8/8 A kérdező kommentje:
Igen, a lánc az lehetséges! A fogaskerekek még jók, a lánc is ránézésre jól néz ki, lelkiismeretesen olajozom, de ez még az előző tulaj óta rajta van. Attól féltem, hogy főtengely vagy ilyesmi, de ezeknél a motoroknál elég ritka, mert örök élet mindegyik. Köszönöm a segítséget, el fogom vinni szakemberhez! Ment a zöld.
2018. júl. 14. 14:29
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!