Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért sípol a fékem?

Chewie81 kérdése:

Miért sípol a fékem?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

Tavaly vettem egy örökölt Daewoo Nubirát (1,4 SE benzin, 2004-es évjárat), nagy szerviz alkalmával hátsó fékek is cserélve lettek. 8 hónap használat alatt 3 alkalommal parkoláskor sípolt a fékem, de nem tulajdonítottam neki túl nagy jelentőséget. 2 hete műszaki vizsga, a kocsi átment, de mondták hogy vagy vigyem el a szerelőmhöz vagy jöjjek vissza, mert a nem egyenletes a fékerőm hátul, a kézifék sem fog jól. Visszavittem, állítottak rajta és kicseréltek egy eltört rugót ami a tárcsafék mellett lévő dobféknél tartott valamit középen. Másnap szinte folyamatosan sípolt, visszavittem állítottak rajta, de 2 nap múlva megint kezdte, csak nem olyan intenzíven. Visszavittem, az volt a válasz hogy mivel törött volt a rugó, eddig rosszul kopott a betét, most azért sípol mert jó helyre kerül, de azért csiszoltak rajta valamit, és mondták hogy nem kellene sípolnia, ha sípol, akkor is maximum 100 km és összekopik. Azóta mentem kb. 200 km-ert és még most is sípol. Mit gondoltok, tényleg lehet hogy idővel megszűnik, vagy nem kellene így autózni? (nekem az is új hogy tárcsafék mellett van hátul dobfék is elvileg)

2018. júl. 16. 11:53
 1/2 A kérdező kommentje:
Még annyi hogy akkor sípol ha nem fékezek, illetve akkor ha lassan megyek, parkolok.
2018. júl. 16. 11:55
 2/2 anonim ***** válasza:
Olcsó betét is nyikorog így, lehet, hogy a rossz kopás miatt muszáj lesz egy szett betétet megvenni hozzá, vagy türelmesen megvárni, hogy abba hagyja. Műszakilag nem szokott gondot jelenteni, mert a betétek nem szorultak meg, mivel többször is szétszedték, illetve fog is.
2018. júl. 16. 19:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!