Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szabályos-e ez a konkrét...

Szabályos-e ez a konkrét jobb-bal-jobb kanyarkombináció?

Figyelt kérdés

Tálas utcáról jobbra az Üllőire, majd balra a Török utcára:

[link]

A Tálas utcáról kötelező jobbra kanyarodni az Üllőire, mert ezt tábla jelzi.

Az Üllőin viszont balra kell sorolni a Török utcai kanyarodáshoz, ezt útburkolati jel jelzi.

A manőverre viszont nincs elegendő hely, a Tálasból kikanyarodva lehetetlen az Üllői közepére besorolni, mert olyan közel az Üllői-Török kereszteződés.

2018. júl. 16. 11:42
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Hát igen, ezen el lehet vitatkozni, még akár azon is, hogy a Tálasról Törökre manőverezés nem-e egyenes továbbhaladásnak számít (amit pedig a tábla nem enged).
2018. júl. 16. 12:20
 2/14 anonim ***** válasza:
szerintem szabályos. rá kell kanyarodni rögtön a szagatott vonalas kanyarodósáv szerű képződményre szép nagy ívben.
2018. júl. 16. 12:57
 3/14 A kérdező kommentje:

" rá kell kanyarodni rögtön a szagatott vonalas kanyarodósáv szerű képződményre szép nagy ívben"

Erra a manőverre nincs elegendő hely, a Tálasból kikanyarodva lehetetlen az Üllői közepére besorolni, mert olyan közel az Üllői-Török kereszteződés.

2018. júl. 16. 13:03
 4/14 A kérdező kommentje:

A Tálas utcából nézve jobban látszik, hogy mennyire nincs hely nagy ívben az Üllőire kanyarodni és ott középre húzódni:

[link]

2018. júl. 16. 13:08
 5/14 anonim ***** válasza:

Megnéztem az utcaképet.

Szabályos.

A manőverre van elég hely. Sőt, még csak nem is nehéz végrehajtani, nem tudom, miért írod, hogy lehetetlen.

2018. júl. 16. 13:35
 6/14 A kérdező kommentje:

Nekem nem sikerült.

Az Üllőiről balra a Tálasra kanyarodni kívánó másik autó várakozott középre húzódva, tőle se fértem volna el.

Ha megpróbálom, akkor patthelyzet lett volna, mert a bal elsőnk összeér.

2018. júl. 16. 13:53
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Na, most megnéztem az Üllői útról jőve is.

Hát, ez egy totál elb...ott kereszteződés! Aki itt szabálytalan, az elsősorban az út kezelője!

Egyszerűen nem derül ki, hogy kié a középső sáv! Az Üllői útról bármelyik irányból jössz, a sávod úgy vezet rá, hogy azt hiheted, a tiéd. A haladási irányt a sávban nem jelzi semmi, szóval totál ellentmondásos a helyzet.

Nos, ezek után szerintem ha ott egymásnak mentetek volna, akkor a rendőr aszerint állapította volna meg a vétkességeteket, hogy aznap melyik lábbal kelt föl (vagy melyikőtök adott egy húszezrest neki). :DDD

Ha pedig nem a Tálas utcáról jöttél volna, hanem szembe az Üllői úton (a bevásárlóközpont felől), akkor ebből príma frontális ütközés lehetett volna.

Szóval, ha ott áll egy másik autó, akkor nem kanyarodtam volna a sínek felé. De ha nem áll ott, akkor igen. Szabályosságról meg nem lehet beszélni, mert az útburkolati jelek és a táblák nem adnak eligazítást. Pl. balra kanyarodást az Üllői útról egyik irányból sem tiltja semmi.

Tehát fontos megjegyezni, hogy a probléma nem attól függ, hogy a Tálas utcáról kanyarodsz-e ki, vagy az Üllői útról jössz a bevásárlóközpont felől.

2018. júl. 16. 14:14
 8/14 anonim ***** válasza:

bakker ha nem férsz oda, akkor vársz a sorodra...

még egy hosszú furgonnal is be lehet ott játszani ezt a manővert, van ott hely bőven.

2018. júl. 16. 14:38
 9/14 A kérdező kommentje:
Utolsó: nem az volt a kérdés, hogy be lehett-e, hanem, hogy szabályos-e!
2018. júl. 16. 16:04
 10/14 A kérdező kommentje:
#7: Jó észrevétel.
2018. júl. 16. 16:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!