Szabályos-e ez a konkrét jobb-bal-jobb kanyarkombináció?
Tálas utcáról jobbra az Üllőire, majd balra a Török utcára:
A Tálas utcáról kötelező jobbra kanyarodni az Üllőire, mert ezt tábla jelzi.
Az Üllőin viszont balra kell sorolni a Török utcai kanyarodáshoz, ezt útburkolati jel jelzi.
A manőverre viszont nincs elegendő hely, a Tálasból kikanyarodva lehetetlen az Üllői közepére besorolni, mert olyan közel az Üllői-Török kereszteződés.
" rá kell kanyarodni rögtön a szagatott vonalas kanyarodósáv szerű képződményre szép nagy ívben"
Erra a manőverre nincs elegendő hely, a Tálasból kikanyarodva lehetetlen az Üllői közepére besorolni, mert olyan közel az Üllői-Török kereszteződés.
A Tálas utcából nézve jobban látszik, hogy mennyire nincs hely nagy ívben az Üllőire kanyarodni és ott középre húzódni:
Megnéztem az utcaképet.
Szabályos.
A manőverre van elég hely. Sőt, még csak nem is nehéz végrehajtani, nem tudom, miért írod, hogy lehetetlen.
Nekem nem sikerült.
Az Üllőiről balra a Tálasra kanyarodni kívánó másik autó várakozott középre húzódva, tőle se fértem volna el.
Ha megpróbálom, akkor patthelyzet lett volna, mert a bal elsőnk összeér.
Na, most megnéztem az Üllői útról jőve is.
Hát, ez egy totál elb...ott kereszteződés! Aki itt szabálytalan, az elsősorban az út kezelője!
Egyszerűen nem derül ki, hogy kié a középső sáv! Az Üllői útról bármelyik irányból jössz, a sávod úgy vezet rá, hogy azt hiheted, a tiéd. A haladási irányt a sávban nem jelzi semmi, szóval totál ellentmondásos a helyzet.
Nos, ezek után szerintem ha ott egymásnak mentetek volna, akkor a rendőr aszerint állapította volna meg a vétkességeteket, hogy aznap melyik lábbal kelt föl (vagy melyikőtök adott egy húszezrest neki). :DDD
Ha pedig nem a Tálas utcáról jöttél volna, hanem szembe az Üllői úton (a bevásárlóközpont felől), akkor ebből príma frontális ütközés lehetett volna.
Szóval, ha ott áll egy másik autó, akkor nem kanyarodtam volna a sínek felé. De ha nem áll ott, akkor igen. Szabályosságról meg nem lehet beszélni, mert az útburkolati jelek és a táblák nem adnak eligazítást. Pl. balra kanyarodást az Üllői útról egyik irányból sem tiltja semmi.
Tehát fontos megjegyezni, hogy a probléma nem attól függ, hogy a Tálas utcáról kanyarodsz-e ki, vagy az Üllői útról jössz a bevásárlóközpont felől.
bakker ha nem férsz oda, akkor vársz a sorodra...
még egy hosszú furgonnal is be lehet ott játszani ezt a manővert, van ott hely bőven.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!