A Dacia 1300 kombiváltozata jelen volt a magyar utakon a múltban?
Igen, létezett kombi Dacia, de inkább az 1310-es modellből. Az is ritka volt.
A valóságban az 1300-as, szögletes lámpás Dacia eleinte még egész jó volt, tényleg finoman rugózott, szép volt a belső tere, kifinomultabbnak tűnt, mint a kétkörlámpás Lada vagy a kocka Wartburg. Az 1500-as Ladát (2103, nem a bazári 21061) és a korai, Mustang-lámpás nagy Polskit már nem biztos, hogy felülmúlta, azok a maguk nemében finom autók voltak. A '70-es évek közepétől már nem ártott otthon összerakni az új Dáliát, de utána jó autó lett belőle.
A '80-as években érkezett 1310 már eleinte is szörnyű volt, láthatóan óccsó kivitele az 1300-asnak. A '80-as évek végére botrányosan fos lett, ahogy öregedett a géppark Pitestiben, a szerelde és a beszállítók pedig egyre jobban sz*rtak bele az egészbe.
Olyannyira jelenvolt,hogy rengeteg taxi volt ilyen.
A Wartburghoz inkább nem is hasonlítanám,mert -ha a románok után-ismét összerakták immár meghúzott csavarokkal,akkor a ladát is lepipálta mind komfortban,mind teljesítményben.
A Wartburg nem egyszerűen borzalmas volt,az maga volt a borzalom.
Igen, volt belőlük, még ha nem is túl sok.
A Volgát nem is vonnám bele az összehasonlításba, abból amúgy is kevés volt.
Kifinomultabb? Igen, francia technológia volt, román módra. De talán a kombi Lada/ Zsiguli jobb volt, mint a "Dákó"
A "Waresz" azonban nagyobb volt kombi verzióban.
Egy 45 éves szaki. :D
Nem volt gyakori az biztos, de nekem gyerekkoromból rémlik, hogy olykor láttam egyet-egyet.
"...kifinomultabbnak tűnt, mint a kétkörlámpás Lada vagy a kocka Wartburg. Az 1500-as Ladát (2103, nem a bazári 21061) és a korai, Mustang-lámpás nagy Polskit már nem biztos, hogy felülmúlta"
Nem a 2103-as volt a két körlámpás 1500-as? [link] Vagy melyikre gondoltál?
A kétkörlámpás-négykörlámpás meghatározás örök értelmezési probléma, én kérek elnézést, hogy nem írtam körül eléggé.
Szóval: nálam a kétkörlámpás megnevezés a kis Ladákat jelöli: 2101 (1200), 21011 (1300), 21012 (1200S) és a kereklámpás kombik (2102-változatok). A nagy Ladák négykörlámpások: 2103 (1500), 2106 (1600), 21061 (1500S). De van, ahol a kicsiket egykörlámpás, a nagyokat kétkörlámpás néven emlegetik, mert csak az oldalankénti lámpákat számolják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!