E-autópálya matricát hogy ellenőrzik?
Megvettem az otp alkalmazásán keresztül és küldtek is róla egy dokumentumot, ha megallitanak azt kell felmutatnom?
Vagy mivel nincs a szélvédőn matrica így jön a bunti?
Azt nem tudtam mert még soha nem vettem matricát, ez az első
(Ill. Első saját autó)
Köszi!
Fix és mobilkamerák ellenőrzik rendszám alapján.
Igazából a matrica szó csak berögzült, de már 10 éve nincs fizikálisan matrica. Helyesebb lenne "gyorsforgalmi úthasználati jogosultságnak" nevezni, csak hát egyszerűbb annyit mondani, hogy "matrica".
ui.: Ha matricát veszel, mindig figyelj rá, hogy a felségjel egyezzen. Tehát ha magyar rendszámod van, akkor H legyen.
A "matrica" elektronikusan hozzá van rendelve a rendszámodhoz. A rendszámodat kamerákkal le tudják olvasni. Azt pedig látják az adatbázisban, hogy fizettél-e a használatért, vagy nem.
Ennyi az egész.
A fizikai bizonylatot tőlem még soha nem kérte senki. Elméletileg nem is kérhetik. Ezt onnan tudom, mert egyszer bementem a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. ügyfélszolgálatára, mert elhagytam a kúton kapott bizonylatot. Ott mondták, hogy az nem is kell semmire, abban az esetben kell pótolni, ha pl eladom az autót és a jogosultságot év közben (éves matricám van) át akarom iratni mások autóra.
Nekem is éves megyeim van
Köszi a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!