A motorkódot mennyire ellenőrzik műszaki vizsgán?
Figyelt kérdés
Adott egy japán Honda civic 1,4 6gen, és 1,8 vti motor van benne. Ezt a motort csak az angol verzióba építették, a japánba nem. A forgalmiban 1,4 motor van bejegyezve. Szlovákiában élek, itt motorszám nincs nyilvántartva, csak motorkód. Kérdés: Nemsoká itt a műszaki vizsga. Mennyire van okom félni hogy esetleg bukó lesz? Ellenőriznek motorkódot?2018. jún. 26. 00:09
1/5 anonim válasza:
Az már alapból feltűnő, hogy másik motor van benne, nem kell hozzá motorkódot nézniük. Szerintem készülj úgy, hogy lehet nem árt némi kis kenőpénz is.
2/5 anonim válasza:
Csak annyira ellenőrzik, hogy konkrétan lefényképezik és a képet feltöltik a belügyes adatbázisba. Egyszer bementem az nkh megyei igazgatójához egy autó jövőbeni átalakításával kapcsolatban, a gépén visszanézte az utóbbi 10 év műszaki vizsgáin készült képeket.
3/5 anonim válasza:
Nem nézik a motorszámot, csak eredetvizsgán. Alvázszámot nézik. Ergo lehet évekig tudod használni, műszakiztatni az autót más motorral, eladásnál lesz gondod belőle.
Persze a rizikó és a lebukás sokkal nagyobb ha egy teljesen más ccm vagy kinézetű motort teszel bele, mintha egy 1.4es motort kicserélsz egy teljesen ugyanolyanra.
4/5 A kérdező kommentje:
Szlovakiaban nincs eredetvizsga tehat eladasnal nincs gond elvileg. En csak a muszaki vizsgara voltam kivancsi de azt mondod nem nezik.
2018. jún. 26. 19:03
5/5 anonim válasza:
Honnan a pékból tudnánk, hogy a szlovák barátaink mit néznek? te tényleg ennyire nem vagy életre való? Kérdezd meg egy szlováktól, mit néznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!