Milyen fizetésből, milyen autót tartasz fenn?
Az érdekelne, hogy mekkora fizuhoz általában milyen autó, milyen fenntartási költséggel társul.
Pusztán csak érdekel, hogy az ember a fizetésének mekkora részét költi A-ból B-be eljutásra.
Kormánytisztviselői bértábla: 150.000Ft/hó nettó, amit idén áprilistól év végéig a cég saját bevételei terhére megemlelt 167.000Ft-ra.
2018-as biturbós Innovation (led-mátrix fényszóró, elektromos napfénytető, ergonómikus sport ülések, tolatókamera, stb...) felszereltségű Opel Astra K-m van.
Munkába járáshoz havonta kb 2000-2200km-t ingázok, amihez 9Ft/km költségtérítést kapok.
Teremgarázsban bérelek egy helyet. Ennek 8500ft/hó a költsége. + adó, kötelezó, Casco természetesen...
23-as:
Ok, hogy bértábla szerint annyi a nettó, de mennyi a valós?
Mert a a kutya se hiszi el, hogy nettó 160-ból telik 2018-as saját Astrára meg havi 2000-2200km utazásra. Kell ott még lennie bevételnek ;-)
24-es, milyen valós? A Magyar Államkincstár utalja központilag a fizetésemet. Gondolod ott van zsebbe fizetés? :D
167eFt a fizetésem + 18-20e körül a km-költségtérítés. Kapok még évente egyszer 200e nettó ruhapénzt + év végén valamennyi ajándékutalványt, de ez változó.
Tehát kb havi nettó 200-ból élek mindent egybevetve.
Egyedül élek, nincs gyerekem. Nem kell albérletre költenem, mert van egy örökölt kis lakásom, minimális rezsivel. Nem iszok, nem dohányzom. Különösen szórakozni sem járok el. Nem járok márkás ruhákban, cipőkben. Nem járok nyaralni és nincs drága hobbim se. Nincs 200eFt-os okostelefonom, se két méteres plazmatévém. És azt ne hidd hogy az új autóra egy évig spóroltam és két év múlva másikat úgyis veszek!
Ha nekem is közel milliós nagyságrendű havi fizetésem lenne, mint itt állítólag a egyeseknek, minimum Ferrarim lenne és a Rózsadombon laknék.
De azt meg kell, hagyni, hogy valóban, Magyarország jobban teljesít. Ha a tömegközelkedőket levesszük akkor nekem van a leggagyibb autóm, és ha visszarakjuk a tömegközlekedőket akkor egészében rájöhetünk, hogy mégsem a 150 nettó az átlag. Vagy mégis? Most az lenne a kérdés, ha lehetne bővíteni a kérdezőnek, hogy kinek van diplomája. Mivel gondolom nem érettségivel jön be az az átlag 300 nettó :)
Ezzel nem irigykedek , én bevallom nem tanultam tovább EÜ-be nyomom az ipart :D és csak egy képet alkotnék a skacokról ( rólatok , kedves forúm társaim ) :).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!