Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ennyit számítana a műszaki...

Ennyit számítana a műszaki vizsga?

Figyelt kérdés

Új autót szeretnék vásárolni, a jelenlegi benzines Golfomat pedig szeretném eladni, és abból fedezni az átírást/biztosítást.

Az autót 230 ezerért hirdettem meg, páran hívtak de semmi komoly.

2 hónap elteltével levittem az árát 180 ezerre, ez az alja.

Néztem a kínálatot, hasonló paraméterekkel rendelkező Golfok valamivel drágábban vannak fent pár 10 ezerrel.

Az enyémmel igazából annyi a baj,hogy a küszöb jobb hátulja elkezdett korrodálni, de a kasztni egybe van, szép egységes a fényezése az egész autónak.

Meg az a baj vele,hogy elmúlt 20 éves, és teljesen fapados verzió, ez tényleg csak előre,hátra megy, meg kanyarodik, de mindezt becsülettel teszi.

Viszont 2 hónapja nem tudom eladni, még csak megnézni sem nézték meg.(hívni sokan hívtak de komolytalanok)

Műszaki még 4 hónapig van rajta, és mást nem tudok elképzelni, hogy mi lehet a baj.

A bátyám alig 2 hónapja adott el egy hasonló korú szívódízel Fordot, ami minden porcikáján korrodált, nem volt rajta azonos színű elem, és mindezt 250 ezer forintért 2 héten belül elvitték tőle.

Az ő autóján friss műszaki vizsga volt.

Elgondolkoztam azon,hogy levizsgáztatom, és 200-ért felrakom, mert biztos vagyok benne,hogy átmenne csont nélkül bármilyen vizsgán.

Őszintén szólva így is bagóért van fent, és már szinte ezért a pénzért is sajnálom eladni.

Ez az első autóm, és pozitívan változott az anyagi helyzetem az elmúlt években, így önerőből veszek egy jóval fiatalabb,nagyobb autót, de nincs helye két autónak (fizetős a parkolás), és a biztosítással sem akarok szórakozni, kell az új kocsira a bónusz, nem akarom a Golf eladása után átvinni meg ezzel szórakozni.

Viszont mennénk nyaralni amit kényelmi és teljesítménybeli okokból nem szívesen vállalnék a Golffal.

Kérdés,hogy tényleg ennyit számít a műszaki?Vagy mégis mi lehet a baj?

2018. júl. 8. 15:28
 1/7 anonim ***** válasza:

Őszinte leszek veled, eleve ennyiért nem vennék autót, mert 1 év alatt tuti, hogy a felét az árának ki kéne adnom. Mire kifizetem az átírását, rövid időn belül a műszaki vizsgáját, plusz egy ilyen autó szinte 100 százalék, hogy pár hónapon belül tízezres nagyságrendű szerelési költséget visz el, szóval máris szép összeggel ráfizetnék.

Ha autót veszek, akkor olyat veszek, amin van friss műszaki, mert akkor arra 2 évig nincs gondom, vagy legyen 1 év rá, akkor is 1 évig legalább arra nem kell költenem, plusz olyat, amire bár költeni lehet, hogy kell, de nem mindegy, hogy mennyit vagy milyen gyakran. Mire az ember a rozsdásodást is megcsináltatja, nos, hát akkor már lehet, hogy sok tízezer forinttal van beljebb. Mert kinek kell egy rozsdás autó?

Szóval azért nem veszik meg, mert inkább azt a pénzt, amit a szereltetésére, javítására, esztétikájára kéne költenie a vevőnek, inkább hozzáadja az árhoz és vesz egy jobbat.

2018. júl. 8. 15:39
 2/7 A kérdező kommentje:

Nem értek veled egyet.Illetve annyiban,hogy én is így vagyok vele, de ha mindenki így gondolná,akkor 1 millió alatt nem lehetne autót vásárolni az országban.

Hozzáad az ember 200 ezret ami szerelésre menne?Mert bizony 350 felett sok hibátlan autó van.(ugyan)

Igazából minden autóra költeni kell, kivéve ha a szalonból veszed.

Vagy a kérdés,hogy akkor a bátyám miért tudta eladni a látszólag rosszabb állapotban lévő autóját?

Azért mert van rajta vizsga, az egyenlő a garanciával,hogy a motor nem fog besülni 2 hét múlva?

Nem helytálló,hogy "nincs rá gondom 2 évig".

2018. júl. 8. 15:51
 3/7 anonim ***** válasza:
Igen, ennyit számít a műszaki vizsga. Tulajdonképpen az új tulaj két évig használhat jogszerűen egy akármilyen autót. Két év hosszú idő..addig csak (le)használja...
2018. júl. 8. 15:51
 4/7 anonim ***** válasza:
Jól látod, két év gondtalanság.
2018. júl. 8. 15:53
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Sokat számít. Havernak volt egy felújított Astrája ami 20 éves volt és bizony hiába volt patika az autó, alig 3 hónap műszaki volt rajta és a kutyának sem kellett mert féltek attól hogy ha az új gazdája elviszi akkor nem megy át, és költhet rá egy valag pénzt. Amikor haver megcsináltatta a műszakit, és úgy friss műszakival hirdette meg ismét szinte 2 nap alatt eltudta adni. Aki megvette nem is alkudott belőle, megnézte, kipróbálta, lefoglalózta és 1 héttel később már vitte is.
2018. júl. 8. 16:23
 6/7 anonim ***** válasza:

16 éves fapados autómat 1.1-es ha tolják se megy (extrája a távirányítós központi zár amit utólag én rakattam bele) külföldről behozott rozsda (küszöb lett csak javítva mert nem ment át miatta műszakin) ezt leszámítva motorikusan stb teljesen rendbe, sokat költöttem rá..első autó volt. Decemberbe volt műszakin, június végén 350-ért meghirdettük mert már megvolt a másik autóm. Nem titkoltuk a hirdetésbe se,hogy eléggé korrodált az autó. Volt egy érdeklődő,de hát jahj rozsdás nem is tudja(kép is volt mellékelve és leírva is)...4 nap után volt még egy érdeklődő, el is jött megnézte és igen rozsdás nem is tudja....menne vele egy kört. 300-ért el is vitte egyből.

Pár hónap műszakival nem bizti,hogy eladtam volna

2018. júl. 8. 16:53
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Igen. Nagyon sokat számít. Ebben a kategóriában minden fillért fáj rákölteni az autóra. Ezért az egy igen jó ajánlólevél ha friss a műszaki, még akkor is ha vannak bajok az autóval. Mint sok minden, Magyarországon a műszaki vizsga is egy rettegett dolog, mindenkiben okoz némi frusztrációt ha vinnie kell a járművét a "hatóság" elé. Aki normálisnak mondható anyagi viszonyok között él, az megcsináltatja az autót és nem fáj a feje sokat a vizsga miatt. No de aki 200 ezer Ft körüli autót készül venni, az másképp gondolkodik. Igény az egyébként van rá. Itt olvasgatva is látszik ez.
2018. júl. 8. 17:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!