Megkértem, hogy kicsit halkabban hallgassa a zenét a kocsiban, azóta direkt rájátszik és zajong - miért?
Az egyik utcabeli fiú akkor szokott hazajönni, mikor a kislányom alszik. Nagyon hangosan szokta hallgatni ilyenkor a zenét a kocsiban, nálunk bent a szobában is zavaró, a kicsi felriad rá.
Egyik nap kimentem az utcára, mikor hallottam hogy jön, integettem neki, és mikor megállt, megkértem normálisan, hogy az utcában kicsit halkítsa le, elmondtam neki miért, stb.
Nem bunkóztam vele se most, se előtte!
Szóval nem erre számítottam, de röhögött egyet és elment, azóta még meg is áll egy pár másodpercre a házunk előtt hazafele, kicsit feljebb tekeri a hangerőt, aztán csikorgó kerekekkel indul tovább, padlógázzal.
Miért csinálja ezt?? Azt hittem nem vagyunk rossz viszonyban, és hogy nem nagy áldozat pár másodperccel hamarabb lehalkítani a zenét.
Vagy ennyire nagyot kértem? Mi baja lehet?
Mit tegyek most??
Rongálni nem akarok, egyrészt nem az én műfajom, másrészt még én kerülhetnék bajba, harmadrészt senkinek se lenne jó, ha csak egyre inkább elmérgesedne a helyzet.
Ha így megy tovább, szólni fogok a rendőrségnek, bár eddigi tapasztalataim szerint nem sokat fognak tenni, de próba cseresznye.
Hol volt szó utasításról?
Én ezt írtam (és ezt tettem): "megkértem normálisan, hogy az utcában kicsit halkítsa le, elmondtam neki miért, stb"
Igen, vannak bunkó szülők, akik másoknál feljebbvalónak hiszik magukat, és lekezelően beszélnek másokkal, szerinted én nem találkoztam még ilyennel? Semmi közöm az ilyenekhez. Én kérni szoktam.
Úgy gondolom, a kicsi napi alvásának több értelme van, és szükségesebb, mint az, hogy az utcabeli srác 20 méterrel tovább üvöltethesse a kazánajtó-csapkodását. Gondolom, néha ő is szokott aludni, és tudja értékelni, ha akkor nagyjából csend van.
Kérlek, ha mással van problémád, akkor azt ne rajtam verd le, hanem azon az illetőn.
11
Nem gyopár vagyok,csupán tapasztalat gyűjtő!
Én akikkel találkoztam szülők mind sokat képzelt magáról!
Kérdező!
Lehet teckivétel vagy!
Még annyit elfelejtettél megírni,hogy mikor jön haza a srác este 10 óra után vagy előtt?
Mert ugye azt tudod hogy csak tíz után van jogod szólni mivel utánna számit csendháborításnak!
"Úgy gondolom, a kicsi napi alvásának több értelme van, és szükségesebb, mint az, hogy az utcabeli srác 20 méterrel tovább üvöltethesse a kazánajtó-csapkodását."
És ezzel be is soroltad magad azok közé a szülők közé akikről a 10. válaszoló írt...
Neked a gyerek a világod közepe, a kis suttyónak meg a zene. Mindketten a saját dimenziótokban gondolkoztok csak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!