Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az adatpív tempomatnak mi...

Az adatpív tempomatnak mi értelme? :D :D

Figyelt kérdés
A simát értem, hogy kényelmes a lábnak hosszú út esetén. De annak mégis mi értelme, hogy radar és/vagy kamera/lézer nézi a távolságot az előtted lévő mögött, és magától lelassít, meg visszagyorsít, amikor elment előled? Most komolyan b>*szki, ha látom hogy közeledek az előttem lévőhöz, akkor a minusz gombot nyomom a kormányon, ha meg távolodik az előttem lévő, akkor a plusz gombot, azért ENNYIRE lusták már az emberek? :D :D :D :D Az új Swift-ben is mi az már, hogy az első két felszereltségi szinten nincs sima tempomat sem(Aminek még akár értelme is lenne, és ha jól emlékszem a "Vasaló II:"-ben nem csak a glx-ben volt.), de a GLX verzióhoz meg rögtön megkapod ezt az adatpít baromságot, ami gondolom leginkább arra jó, hogy egy kisebb városi koccanás esetén drágább legyen a javítás...
2018. júl. 2. 13:16
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Te nagyon egyszerű lélek vagy...

Azért kell az adaptív tempómat, mert a sok birka bambul tempómat mellett és vagy ráfut a fékezőre vagy 2 km/h sebességkülönbséggel csorog egymás mellett a pályán kilométereken át...

2018. júl. 2. 13:28
 2/7 A kérdező kommentje:
No de épp ez az, hogy miért kell ENNYIRE elbambulni?
2018. júl. 2. 13:35
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha kipróbálod, meglátod. Ha te valakit sima tempomattal akarnál követni, akkor a +/- gombolt valőszinüleg 1000 km alatt elkopna vagy tönkremenne. Az adaptív tempomat megfelelő követési távolságot tart, és ami a legfontosabb, hogy elkerüli a ráfutásos baleseteket.
2018. júl. 2. 13:43
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
pont hogy az adaptív tempomat baromi jó sűrű forgalomban. kevés hasznos extra van, de ez pont az. kár hogy nekem csak sima tempomat van.
2018. júl. 2. 14:03
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Imádnám az adaptív tempomatot, ha nekem is az lenne a sima helyett.

Csak rálockolom az előttem menő, hasonló tempót haladó kocsira (pl pályán 140 környéke) ő meg szépen takarítja nekem a belső sávot, ha forgalom van. Nekem nincs más dolgom, csak arra figyelni, ha vészmanőver szükségeltetik. Nincs ebben semmi elbambulás.

2018. júl. 2. 15:20
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
2018. júl. 2. 16:46
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Az első autómba nem volt tempomat, a másodikba már igen és szerettem nagyon egy iszonyat jó dolog, nah a jelenlegibe adaptív van...valami mesés!!
2018. júl. 2. 17:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!