Egy 3 millió forintos autóból mennyit "szokás" alkudni?
Nyilván minden eset más és más, itt egy 4 éves volkswagen-ről van szó, mondhatni tényleg makulátlan, nincs semmi hibája, egész jól van árasítva.
A célom, hogy max 2.7-ért hozzam el a kereskedőtől. Ilyenkor érdemesebb 2.5-öt ajánlani, és játszani 2.7-ig, vagy egyből fix 2.7-et ajánljak érte?
Én a múltkor egy forintot sem tudtam (pedig szerettem volna) alkudni egy kereskedésben. Tudta jól a kereskedő, hogy mit árul, és jó áron is adta.
Nem az a fajta vagyok, aki szereti az ilyet, így otthagytam az autót. Másnap már el is adta másnak.
A 2,5-öt nagyon nagy pofátlanság bevágni egy hibátlan autóra. Ez úgy működik, hogy odamész, és hibákat keresel az autón, az alapján alkudozol. De ezt is csak normálisan, nem hogy marhaságokat hozol fel.
Amúgy az ár is sugallja hogy lehet e alkudni vagy sem. Mennyi van kiírva, 3.000.000 forint, vagy 2.990.000? Nem mindegy.
Van 2.5-ért magasabb felszereltségű, és 3.3-ért olyan, amiben negyed ennyi km van, csak ez alapján lőttem be a 2.7-et.
Egyébként 2.990.000-ért hirdetik.
4 éves... makulátlan... semmi baja... jól van árasítva.
Ezek után egy-két százezerrel bepróbálkoznék. Az még nem pofátlanság. Ha én árulnám és 2,5-öt vágnál rá, úgy elhajtanálak mint a sicc! :)
Ez valami alaposan megtört, összetákolt kocsi lehet, visszapörgetett km órával és ki tudja milyen állapotú kopó alkatrészekkel. Készülj fel jobban a típusból, ügyelj a gyakori hibákra és biztosan találni fogsz valamit, ami miatt már simán alkudhatsz. Nem árt tudni, minek a javítása mennyibe kerülne.
A kereskedő akkor fogja kiröhögni, ha megveszi 3 millióért a kocsit úgy, hogy még a kocsi hibáit se vette észre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!