Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Melyik autót vennétek és miért?

Melyik autót vennétek és miért?

Figyelt kérdés

Kocsi vásárlás előtt állok, eddig a családi 1.6 30-7est hajtottam, nincs vele semmi bajom megy ahogy kell.. tankolom, szervízbe beszállok szóval végülis tudom körülbelül mennyibe lessz egy saját autó fenttartása. Viszont a saját autónak nem szeretnék mégegy 307-est bár nagy a választék és még egész normális áron is lehet kapni... de kell egy kis frissítés..

nekem mindenképp a ferdehátú autók jönnek be.. jobban szeretek bele pakolni is ha épp kell.. igaz mindig tiszta mocsok a hátulja de annyit megér... kombi, sedán kilőve.

szűkítettem és végül 3 autóra lettem figyelmes ami tetszene is.

1. Suzuki swift 1.6 sport 125 lovas.. azthiszem 2006-tól gyártott.

2. Ford fiesta ST 2.0 150 lovas.

3. Seat ibiza 1.8 Tubro 180 lovas.

igen mindegyik lehet egy kicsit vad lenne első autónak, de érzek magamban annyi rutint h bevállaljak egy ilyet meg hát a lábam sulya a mérvadó melyik mennyire megy ... 7 éve vezetek rendszeresen.. lassan az összes kategória meg is van szóval.. nem izgulok egyiktől sem.

szempont lenne a vezetési élmény... fenttartási költség, fogyasztás, típushibák stb.

A válaszoakt előre is köszönöm.

2018. jún. 27. 12:12
 1/5 anonim ***** válasza:

A Swift sport nem rossz autó, de azt húznám le elsőnek a listáról. Nekem nem tetszik, és habár megy, gagyi érzete van az egész autónak.

Az ST Fiesta nagyon pofás darab, a 150LE-jével egész jól megy, kicsi, agilis, jól is fogyaszt mellé, és egész nyomatékos is a 2 literes motor. És nem is egy bajos darab.

Az Ibiza 1.8T sem rossz irány, ezekből az a legerősebb, de sok sikert gyárit találni belőlük. Sokan szeretik húzni ezt a motort, mert lehet, de az Isten óvjon meg a kókányul tuningoltaktól, ott nagyon durván bele lehet csúszni egy pénztemetőbe.

Én az ST Fiestát venném ezek közül. Kék szinben, alá egy OZ Superturismo szett felni fehérben, picit ráültetni, egy nem zavaróan, de picit hangosabb kipuf, áh jó kis autó lenne :)

Egyébként nem is kell a magyarázkodás, én 6 év tapasztalat után ültem a mostani 200 lóerős saját kis hot hatchembe, és eddig 1 év alatt nem öltem meg magam :) Szóval hajrá!

2018. jún. 27. 13:36
 2/5 anonim ***** válasza:

Mindhárom jó választás, bár én a 307 után inkább maradnék abban a kategóriában, és Ford Focust, SEAT Leont nézegetnék.

Ha azonban mégis a fenti három kisebb autó érdekel, akkor mivel mindhárom más karakterű autó, úgy alkotnék véleményt, hogy ki is próbáltam őket. Swiftet a legolcsóbb fenntartani a három közül, könnyű, de nem valami erős a másik kettőhöz képest. Fiesta erősebb, ugyancsak szívó motoros, nagyon jó futóműve is van. Ibiza a legerősebb, de ugyebár turbós. Nagyobb odafigyelést igényel, ugyanakkor vételárban is úgy emlékszem drágább a többinél. Kiváló a futóműve ennek is.

2018. jún. 27. 13:40
 3/5 Beviz Elek ***** válasza:

Fordot alapból nem vennék, nem szeretem őket.

Seat nagyon megy, nagyon jó az a motor, de ha kifogsz egy beteges darabot, akkor a gatyád rámegy.

Szeretem ésszel költeni a pénzt, ezek közül Swift mindenképp

2018. jún. 27. 13:45
 4/5 anonim ***** válasza:
Az előbb még a Swiftet ajánlottam, de látom már meggyarapodott a lista :D Így pedig egyértelműen a Seat a nyerő, ott van a legtöbb lovacska, maga az 1.8 turbómotor is nagyon jó konstrukció, és a Seatnak a futóműve kiváló. NAgyon lehet alázni egy ilyen hatchbackel.
2018. jún. 27. 14:02
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat, hát továbbra is van dilemma, ugyérzem nagyon mellényulni egyikkel sem tudok, vagyis igen, de tipusra értettem.. valoszinüleg a kinálat fog dönteni, hogy melyikböl milyet találok.
2018. jún. 28. 08:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!