Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Manapság miért nem roncs egy...

Manapság miért nem roncs egy 20 éves autó?

Figyelt kérdés
Még a 2000-es évek elején volt a tulajdonomban egy Audi 90 2.2 quattro. Akkor volt úgy emlékszem 15-16 éves, sokak szerint egy roncs, bontószökevény volt. De sok hasonló 80-as évekbeli autóra mondták ezeket a jelzőket. Most egy 1.8-as 125 lovas 4-es Golffal járok, közelít a 20-hoz mégse kap ilyen jelzőket, pedig jóval több gond van vele, mint az Audival, illetve a mai 20 éves autók se kapják ezt a jelzőt. Szerintetek?
2018. jún. 26. 03:05
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Nekem audi a8-am van 21éves múlt a napokban és őt mindig kritizálják,a kora miatt pl:ez már nőbe is öreg,múzeumba való,lassan szobrot kell neki állítani,stb...,a négyes golfra azért nem mondják véleményem szerint,mert egy hétköznapi autó,egy nagyon nehezen megöregedő forma,meg azt azért elég sokáig gyártották.
2018. jún. 26. 03:49
 2/14 anonim ***** válasza:
44%
Egyre rosszabb a gazdasági helyzet, es mar annyira nem szàmit szarnak.
2018. jún. 26. 04:03
 3/14 anonim ***** válasza:

sokkal több az autó, a régiekhez gombokért hozzá lehet jutni. kb mindenkinek van.

persze a fenntartás mindig okoz megleoetéseket.

2018. jún. 26. 05:37
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Egy 5 éves auto is lehet roncs. Nem a korától függ feltétlen.
2018. jún. 26. 07:18
 5/14 anonim ***** válasza:
47%
Egyre nagyobb a nyomor, a szegénység (általánosan) és másként nézünk az autókra (is). Jobban becsüljük azt amink már megvan.
2018. jún. 26. 08:14
 6/14 anonim ***** válasza:
47%

Egre nagyobb a nyomor... egyébként én is ezt tapasztalom, pedig a médiában mindig azt szajkózzák, hogy milyen nagy a jólét, magasak a bérek, dübörög a gazdaság, defláció van, stb... de nem akarok politizálni. :)

Szerintem az autók megjelenése miatt is lehet ez. A 80-as évek "szögletes" autóihoz képest a 90-es évek végére egész más lett a divat. Gondoljuk pl egy G Astrára. Annak már akkoriban is egészen "mai" autós kinézete volt.

A most 15 év körüli 2003-2004 körüli autók se tűnnek olcsan réginek. Pl egy V-ös Golf, H Astra, II-es Focus megjelenéséban nem tűnik olyan őskövületnek. Inkább olyan átlagautó, még 2018-ban is.

De ez nem csak kinézetben, műszaki tartalomban is igaz. Már ezekben is (felszereltségtől függően) nagyon sok mai extra benne volt. ESP, függönylégzsákok, ülésfűtés, esőérzékelős ablaktörlők, stb... Motorikusan se annyira elavultak. CR-dízel, 100-120Le körüli szívó benzinmotorok voltak bennük.

Most pár éve kezdett el megint az autók külseje változni. Egyre inkább megjelennek az elnyújtott formák, éles hosszú élek, csík-lámpák. Ezért egy pár év múlva már lehet hogy a mostani 15 körüli autók kinézete is egyre inkább furcsa lesz, mert szépen fokozatosan máshoz szokik a szemünk. És ezek a formák lesznek a tipikus "régi" autók.

2018. jún. 26. 08:54
 7/14 anonim ***** válasza:
44%

90-es Audit lebontószökevényezték? Idióták :))

Amúgy meg ja, az autók átlagéletkora évről évre nő, mert rengeteg régi autó jön be az országba. És nem azért mert szegénység lenne, ez butaság szerintem. Hanem mert mindenki, de tényleg mindenki vesz már autót, a szegényebb réteg pedig akinek 2000-ben nem is volt autója, most már vesz akár 2 autót is, de 20 éveseket. Meg amit látok, hogy tehetősebb emberek is régebbi autókat vesznek, mert megy ez a baromság, hogy régenmindenjobbvót, meg ilyenek.

Jaa meg az is igaz, hogy a 2000 körüli autók rendkivül időtálló formával rendelkeznek. Különösen igaz ez az Audikra, Volkswagenekre. Nagyon visszafogottak voltak újkorukban is, de éppen emiatt ma sem tűnnek nagyon ki.

2018. jún. 26. 09:46
 8/14 anonim ***** válasza:
0%

talán mert fejlődött a technika az elmúlt 20 évben?

Tehát egy 20 évvel ezelőtti 20 éves autó nem ugyanaz a szint, mint egy mostani 20 éves autó.

Egyébként meg kinek mi.

Van akinek az "új" fapados Suzukiból egy 10 éves full extrás Audi/BMW, stb is romhalmaz.

2018. jún. 26. 10:12
 9/14 anonim ***** válasza:
18%

végre... már hiányoltam a suzukifóbiás barmot, de megjött.

nincs olyan téma, amibe a suzukit ne keverné bele valaki negatív előjellel

2018. jún. 26. 10:38
 10/14 anonim ***** válasza:
43%
Fejlődött a technika, én is ezt akartam írni fennebb, de a kérdező kiemelte, hogy a régi Audival nem volt annyi gond, mint a 4-es Golffal :)
2018. jún. 26. 10:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!