Akinek volt már esetleg Audi a 8-as autója, a w12-es motorral, pontosabban a d2-es kiadásra gondolok. Kb mennyit fogyasztott városban? Az automatára gondolok.
Ember, te most trollkodsz? :))
Amúgy is körülbelül bármilyen Ferrarit hamarabb megveszel, mint egy D2-es W12-es A8-ast, olyan ritka ez a modell, ezzel a motorral. Viszont nekem volt a sokkal gyakoribb 4.2-es V8 benzinmotorral. Autópályán 110 tempomat, na akkor evett 9-10 liter között :D De az is csak próba volt, nem azért vettem 300 lovas autót, hogy 110-el menjek. Városban átlagos forgalomban 16-18 liter. Ja, automata volt.
Arra gondoltam, hogy esetleg németországból hozatnék, keresnék...ott lehet sűrűbben fordulnak elő ehhez hasonlo csodák. Bár ez a fogyasztás elrettentő...nagyon tetszik a D2 formavilága...nekem sokkal szebbnek tűnnek mint a D3-asok...vagy a 4-esek....de mondjuk a tdi-vel is kiegyeznék.
Egyébként köszönöm a válaszokat.
Múltkor még a hahu-n is láttam egy W12-est, de ettől függetlenül még nagyon ritkák.
Ja és nem is érdemes 6.0-át venni, egyrészt mert problémás a 12 henger miatt (melegszik), a váltót ropogtatja a hatalmas erő, ilyesmi. Ráadásul az Audinak ez volt az első 12 hengerese, ők itt még tanulták a szakmát. Sokkal okosabb választás a 4.2 V8, bőven elég az ereje mindenre, a hangja is szép, és sokkal olcsóbb a W12-estől. Persze az is fontos, hogy mindenképp a drágábbakat vedd, azok jobb állapotúak, mert van 1000 euróért is A8-as, de az annyit sem ér.
A dízelnél itt csak a 2.5 TDI van, később 3.3 TDI V8 is. A 2.5 TDI egy rossz konstrukció, ráadásul gyenge is egy ekkora autóba. A 3.3 TDI egy igencsak érdekes szerkezet, a 2.5-höz hozzácsaptak még 2 hengert, így lett V8. Ebből kifolyólag ez sem a legjobb motorja az Audinak. Benzinest kell venni.
Egyébként biztos kell neked ilyen autó? :D
Uhh....köszönöm a felvilágosítást.
Hmm....nagyon tetszik...de gondolokodom még a e Mercedeszeken is. Pl a másik befutó a 98-es e Merci. Első autó lesz amúgy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!