Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Autó eladással meghatalmazhato...

Autó eladással meghatalmazhatom a vevőt, hogy a nevemben átírja a kocsit a sajátjára?

Figyelt kérdés

Át tud engem így verni a vevő?

Pl, hogy meg kapja a kocsit a meghatalmazással és az adásvételivel is és aztán meggondolhatja magát?

Azt szeretném, hogy ha már aláírja a papírt ne gondolhassa meg magát, hogy engem már semmi baj ne érjen akkor sem ha még átíratás előtt tönkre teszi karambolozik stb.. vagy ha nem írja át időben akkor őt büntessék meg nekem semmi közöm ne legyen onnantól már semmihez.

Hogyan működik ez?

2018. jún. 16. 13:35
 1/4 anonim ***** válasza:

Ki ne add a kezedből az autót adás-vételi, vagy üzembentartói szerződés nélkül, mert nagyon megjárhatod!

Méghozzá pontos dátummal, időponttal!

Én ugyanígy tettem, és egy dzsipónak az első útja az autómmal egy autópálya volt, persze matrica nélkül, utána meg parkolgatott Budapesten mindenfele, ingyen.

Nekem meg jöttek a büntetések, végén végrehajtó...

Papír nélkül semmit, sehova!!!

2018. jún. 16. 13:49
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Úgy működik, hogy az adásvételi szerződés négy példányból áll.

Kettő az eladónál marad, kettőt kap a vevő, az autót akkor viheti el, ha kifizette, negkapja a forgalmi engedélyt, törzskönyvet, köt rá online kötelező biztositást, és mehet, az autó az övé.

Fontos, hogy az adásvételiken nem csupán a nap, de óra, perc pontossággal van a dátum.

A nálad lévő két példánnyal neked is be kell menni az okmányirodába, lejelented az eladást.

Az adásvételi egyik példányát elveszik, a másikat megőrzöd, azzal tudod bizonyítani, hogy eladtad az autót, ha későbbi dátummal valaki bármilyen követeléssel állna elő, azt az új tulajdonos felé tegye.

2018. jún. 16. 14:07
 3/4 anonim ***** válasza:

ezt úgy szokták jobb körökben csinálni, hogy ha elkészül az adás-vételi szerződés(órára-percre pontos dátummal, két igazi, megtalálható tanuval, törzskönyvszámmal) akkor a te példányoddal rögvest beballgsz a kormányablakhoz, és még abban a lendületben bejelented, hogy eladtad...

az ügyintéző, feljegyzi, aláírja a példányod, lebélyegzi...innentől kezdve tollal birizgálhatják a hátsódat, akkor sem te vagy a hunyó..

hogy mikor iratja át, az már az ő problémája. az összes balhét ő viszi, akár meg is gondolhatja magát, senkit nem érdekel.

szóval azonnal jelentsd az eladást.ez mindennek az alapja.

2018. jún. 16. 14:13
 4/4 anonim ***** válasza:
Nem kell semmilyen meghatalmazás. Elég a 4 példányos adásvételi szerződés. 2 az eladóé, 2 a vevőé.
2018. jún. 16. 15:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!