Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az autóm szeretném eladni,...

Az autóm szeretném eladni, eladással vállalok ra garanciát?

Figyelt kérdés
A szerelőm szerint lassan ideje megszabadulni tőle mert kb 20 000-40 000 km van még benne és még jóáron ellehetne adni.
2018. febr. 26. 20:22
1 2 3
 1/21 A kérdező kommentje:
A könyvelőm szerint elég adásvételi. Nem állítom róla h hibátlan se eladásnál, ragaszkodom hozzá hogy nézesse meg vétel előtt! Levonom az árból ha kell.
2018. febr. 26. 20:26
 2/21 A kérdező kommentje:
Viszont a szerelőm azt mondta szabaduljak meg tőle ha nem akarok uj motort venni.
2018. febr. 26. 20:29
 3/21 crudy ***** válasza:

igen vállalsz az más dolog h ezt lehet e érvényesíteni. Ez egy elég bonyolult dolog és a törvény ismerete nem feltétlen segít ti. Amit tudnod kell, hogy nem verhetsz át senkit. Bármilyen állapotban van is az autó, azt eladhatod de maradéktalanul tájékoztatnod kell minden nyűgjéről a vevőt. Ha elmondasz neki mindent és úgy romlik el neki másnap akkor már nem csinálhat semmit. Perelhet, feljelenthet, ő vállal kockázatot azzal h megvette. Ha nem mondasz el neki mindent és úgy áll meg neki az autó akkor csak az idő a kérdés. Ilyen esetben rejtett hibáról beszélünk amit a vevőnek bizonyítania kell, hogy már nálad is rossz volt, neked meg azt, hogy nálad még semmi baja nem volt. Biztos érted tehát ez így nagyon nehéz, vizsont ha a vétel után két órával leszakad egy lengőkar akkor azt biztos, hogy ki nem magyarázod. Ha viszont a vevő két hónappal és az autóban már plusz 8000 km-el megy vissza h neki ez nem jó mert hengerfejes lett akkor nincs az az élet h azt rád verje. kb 10000 km alatt simán hengerfejesre lehet vágni az autót.

Ha hülyeséget mondok majd kijavítanak de én úgy tudom, hogy neked mint magányszemély 3 hónap szavatosságot kell vállalnod de azért mondtam h ez nem ilyen egyszerű, mert ha az lenne akkor három hónap alatt a sok paraszt lelakná az autót és visszavinné. Tehát bizonygatni kell aminek vannak különböző esetei.

2018. febr. 26. 20:31
 4/21 anonim ***** válasza:
0%

Ha rejtett hibákkal adod el, akkor felelősségre vonhatnak.

Viszont ha minden általad ismert hibáról tájékoztatod a vevőt akkor nem.

2018. febr. 26. 20:31
 5/21 A kérdező kommentje:

A szerelőm azt mondta egyenlőre nincs baja. Hyundai szalon, papírt adott róla.

De emellett súgta meg amit írtam, jópár autót vitten oda, s gondolom hálából

2018. febr. 26. 20:34
 6/21 crudy ***** válasza:
hát akkor kezd el árulni minél hamarabb és mond meg a vevőnek h elvihetitek hunday szervizbe. Persze a vevő lehet ezt mondja, hogy ő a saját szerelőéhez szeretné elvinni és ha a szakszervizben találtak valamit azt könnyen lehet h a szerelő is megtalálja.
2018. febr. 26. 20:43
 7/21 anonim ***** válasza:
100%

Azért arra kíváncsi lennék, hogy a szerelő miből állapítja meg ilyen előrelátóan a motor maradék élettartamát. Konkrétan mi a baja az autónak? Nagyon öreg? Nagyon sok benne a km? Csipegeti a vizet? Zabálja az olajat? Nincs benne kompresszió?

Ha tudni a konkrét baját, akkor úgy kell meghirdetni, reális áron, a hibát figyelembe véve! Az adás-vételibe bele kell írni minden ismert hibát, azt aláírja, ezzel tudomásul vette! Így tiszta marad a lelkiismereted is, és a vevő sem tud reklamálni, és fel tud készülni időben a javításra. De én azért kíváncsi lennék, hogy mivel indokolja a szerelőd a sürgős cserét.

2018. febr. 26. 20:48
 8/21 anonim ***** válasza:
50%
Én inkább azt csodálom, hogy léteznek még ilyen emberek mint te. Tudod ki vállalna bármit is egy használt kocsiért vigyék el papírt írják alá azt csókolom.
2018. febr. 26. 20:57
 9/21 anonim ***** válasza:
54%

Félreértés ne essék, a kérdező sem akar vállalni garanciát, csak f*sik, hogy ha eladja a hulladékot akkor leverik rajta az árát.

Azért arra kíváncsi lennék, hogy mi az a hiba amit a szalonban nem vesznek észre, Józsi a sufniban meg igen.

Tájékoztatni kell a vevőt a hibákról, vagy ha nem tudod pontosan a hibát, akkor a tünetekről. Ezeket az adásvételin is rögzíteni kell.

Én adtam el autót úgy, hogy nem volt jó a klíma. De nem gáz hiányzott belőle, valószínűleg a kompresszor halt meg. Elmondtam a vevőnek, hogy rossz a klíma, de nem elég bele a gáztöltés, más baja is van. Nem tudom mi, én már nem akarok vele foglalkozni. Adásvételire ráírtuk, hogy a klíma nem működik és kész.

2018. febr. 27. 07:42
 10/21 A kérdező kommentje:

Mondtam hogy Hyundai szalonban nézte meg barátom.

Nos. Azért vittem be, mert rangatott, vészmodba lépett az autó. Egr tisztitás kellett neki. Viszont! Kértem egy diagnosztikát rá, reszletes átnézést mert éppen. Ami rajta van hogy a negyedik porlasztó csúcs már lassan cserés mert sok gázolajat vezet vissza.

És a szerelő mondta h adjam el inkább. Picit olajos a víz. De félévente cserelem szóval nem volt vészesen.

Ezekkel a problémakkal adom el.

És kb 1 év múlva a szerencsétlenül járt vevőnek lesz rá gondja. Persze ami most fennáll tájékoztatom. De az 1 ev múlva 5 porlasztócserénél már nem az én gondom?

2018. febr. 27. 08:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!