Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Tényleg megbüntet a rendőr,...

Tényleg megbüntet a rendőr, ha nyáron téli gumi van az autón? Ez valami vicc?

Figyelt kérdés

Nem járok sokat az autóval. Vettem vadonatúj téli gumikat ősszel, mert télen nyilván fontos.

Most rakjam fel a 10 éves nyári gumit, amin ugyan minta van, de kőkemény szar már mind...?

Egy ismerősöm most mondta, hogy büntetnek a rendőrök újabban nyáron a téli gumiért.

2018. jún. 13. 13:48
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
41%

egy vadbarom gumist kérdezett a riporter, és az állította, hogy életveszély téli gumival járni nyáron.

Húsz éve a cégesen is, és a sajátomon is csak téli gumi van. Egyszer kipróbáltam milyen is a nyári, a nap végén visszacseréltem télire..

amúgy volt valamelyik nap egy közúti ellenőrzés, ahol a riport szerint nézik, hogy téli vagy nyári gumi van e a járgányon..

nos nem azt nézték, hanem a kopottságot...mert van aki slick gumival jár..igaz, nyári..

2018. jún. 13. 15:52
 12/29 anonim ***** válasza:
73%
Hát őszintén remélem, hogy veled sem fogok találkozni az utakon.
2018. jún. 13. 16:28
 13/29 anonim ***** válasza:
54%
Nem büntetnek meg, de magad alatt vágod a fát, ha nem cseréled le. A gumi is gyorsabban kopik meleg aszfalton, ezért hamarabb kell újat venned és a féktávod is megnő, ami egy vészhelyzet esetén életmentő lehet. Legalább legyél tisztában azzal, hogy mekkora felelősség hárul rád!
2018. jún. 13. 17:35
 14/29 anonim ***** válasza:
Direkt az ilyen válaszok miatt olvastam vissza a kérdést, ahol azt írják, hogy életveszélyes, amit csinálsz, meg hogy soha ne találkozzatok, stb :)) Ezeken mindig nagyon jót nevetek :D
2018. jún. 13. 19:09
 15/29 anonim ***** válasza:
Én még nem találkoztam olyannal, akit itthon megbüntettek volna érte. Viszont Ausztriában tavaly májusban a bátyámékat igen is megbüntették, mivel még téligumi volt az autón. Hiába mondták hogy le lesz cserélve nem sokára. Lehet hogy az ismerősöd is valami ilyen sztorit hallott, csak azt kifelejtette hogy hol történt.
2018. jún. 13. 19:22
 16/29 anonim ***** válasza:
45%
Éljenek a Michelin CrossClimate-t kifejlesztő mérnökök! Soha többet nem veszek más gumit, a tököm sem fogja félévente cserélgetni állandóan.
2018. jún. 13. 20:09
 17/29 anonim ***** válasza:
48%
#14: Majd ha ott maradsz, akkor nem fogsz ennyire vigyorogni rajta. :) Gondolod, hogy a mérnökök szándékosan szopatásnak terveztek külön téli- és külön nyári gumit? A Forma-1-ben vajon miért használnak a pályának megfelelő gumikat? Hiszen minden gumi egyforma... Ja, nem! Akik nem tudják rászánni magukat az évenkénti kétszeri cserére (lásd: magadat), azoknak találták fel a 4-évszakos gumit, nincs ebben semmi szégyen.
2018. jún. 13. 20:16
 18/29 anonim ***** válasza:
51%

17.

Figyu, nem okoz semmi katasztrófát, ha télivel jár nyáron. Nem lesz tökéletes, hamarabb elkopik, és versenyezni sem fog vele.

Volt idő, mikor egyféle gumi volt, se ASR, se ABS meg a többi. Azt is túléltük.

Természetesen ha már létezik, használjuk, én is cserélgetem, de azért nem kell ájuldozni,mert télivel jár.

Esőgumit ne tegyünk fel zivatarban gyorsan, hiszen az F1 - ben sem véletlenül van?

2018. jún. 13. 20:22
 19/29 anonim ***** válasza:
76%

18: Minden közúti gumi esőgumi. Száraz aszfaltra lehetne jobbat csinálni, de esőben elvérezne. Közútra az optimumot kell megtalálni.

Régen lehet, hogy nem volt ennyi féle gumi, de nem volt 150-200 LE egy autóban, és sokkal kisebb volt a forgalom.

Most 2018 van, megvan a lehetőség, hogy jó gumival járjunk. Akkor miért járjak szarral? Az életem múlhat rajta, és az autó fenntartási költségének töredéke a gumi.

Ha valakinek ennyire nem telik, meg kéne fontolni, hogy megvannak-e az anyagi feltételei egy autó fenntartásának. Azt meg sokan csak bemagyarázzák, hogy kell, mert lusták gyalog menni a boltba, derogál nekik buszra ülni, stb.

2018. jún. 13. 20:32
 20/29 anonim ***** válasza:

Sajnos bármikor előfordulhat, hogy ottmaradok az úton egy baleset következtében, de ha neadjisten így történne, biztos vagyok benne, hogy nem az lesz az oka, hogy valaki nyáron a téligumi miatt jön nekem, míg nyárigumival pont el tudta volna kerülni az ütközést...

Egyébként az az osztrák büntetéses sztori sántít: Ausztriában április 15-ig kötelező a téligumi, szóval májusban nem büntetnek meg, ha még a téli van fent, mert ne várják el, hogy 2 hét alatt mindenki lecserélje. Főleg hogy az Alpok magas részein májusban még simán lehet hó.

2018. jún. 13. 21:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!