Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mitől kapcsol be a csörgőgép?

Mitől kapcsol be a csörgőgép?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Adott egy f..sza kis mazda 6os benzines verda ami az oruletbe kerget mert SENKI sem tudja mi baja van... Gyul a kocsi felugrik a fordulat es kb 2 masodperc mulva bekapcsol a sz.pogep :D elkezd csorogni rezolnalni valami (nem tom melyik inkabb) aztan ha visszaesik 1500re a fordulat megszunik. Na ha ilyenkor akar picit is hozzaerek a gazhoz megint felugrik 1500re es megint csorog de mar nem annyi ideig (5 masodperc max) aztan mint akit atvagtak semmi!!! Ezt csak ha sokaig all akk csinalja. Olajcuccok sztem kilove mert szepen gyul csak utana kezd ra! Segitseeeeg!

2018. jún. 12. 10:50
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
nehezen gyúl a benzin mer szögletes
2018. jún. 12. 11:35
 2/11 anonim ***** válasza:

Gyula kocsi, meg csorog.

Legalább megtanulhatnál magyarul és értelmesen , tisztelet tudóan beszélni.

2018. jún. 12. 12:31
 3/11 crudy ***** válasza:
Ebből egy szót nem értettem. 1500ig visszaesik a fordulat aztán hozzáérsz a gázpedálhoz és felmegy 1500-ra? Mi van? Csörög? A motor? A lánc szokott csörömpölni. Rezonál? Sebességben? Üresben? Menet közben? Szarok a bakok, azért rezonál. Az olajnak semmi köze az indításhoz, sem a gyújtáshoz. Van benne egyáltalán olaj? Mikori? Csörög vagy rázkódik? Teljesen más a kettő. Az egyiket hallod, a másikat érzed. Jár minden henger? Megannyi kérdés amire már nem kapok szerintem választ.
2018. jún. 12. 12:52
 4/11 A kérdező kommentje:

Utolsoval van ertelme beszelni egyedul a tobbi nem ertem mit akar... (Kerdeztem mar tisztelet tudoan arra ennyi valaszt sem kaptam :))

Szoval kedves utolso. Amikor reggel inditom az autot ugye 1700 fordulatrol indul (hideg motor) es szepen duruzsol. Amikor esik vissza a fordulat akk 1500-nel olyan hangotvad ki mintha csorogne valami. A kipufogobol is hallani egy berrego hangot mintha egy 5 literes mustang jarna :D aztan 10 masodperc mulva (telen-nyaron) ez elmulik de ha megint adok puci gazt pl 100 rpm akk ahogy visszaesik az alapra megint felugrik 1500 re es csorog... Utana kb 5 masodperc es elmulik minden. Utana nyomkodhatom a gazt minden oke. Ez allo helyben inditva ertendo hideg motorral. Menet kozben minden ok. Mondtak mar h lehet egr szelep de gyanakszok a katalizator utani osszeadasra is (rugos) de mivel szepen indul es aztan kezdi el raadasul 2x is nem tudom mi lehet ami oar masodperc mulva elmulik

2018. jún. 12. 13:19
 5/11 anonim ***** válasza:
Ha SENKI nem tudjaa hogy mi a baja, akkor vidd el VALAKIHEZ.
2018. jún. 12. 14:11
 6/11 A kérdező kommentje:
Na +1 gyenge ertelmisegu... Bezzeg ha azt kerdeznem h csorog a hasam terhes vok-e na arra lenne valasz)))
2018. jún. 12. 14:23
 7/11 crudy ***** válasza:

Arra h terhes vagy e millio valaszt tudok adni, az aktualis problemara mar kevesebbet.

Elosszor a remeges lehet tartobak, egyenletlen jaras vagy kimarado munkautem. A tartobakokat konnyu megnezni, altalaban alacsony fordulaton razkodik/vibral a karosszeria, neha csak rukvercben de szemrevetelezni is lehet ezeket. Ha kimarad az egyik henger az nagyon egyertelmu remeggessel, hanggal parosul. Ha egyenletlen a jaras akkor a befecskendezessel, gyujtassal vagy a levegovel van baj. Egr szelep is okozhat csunya jarast. Ezeket sorra szakember tudja megnezni. Remegest okozhat meg a lendkerek, mivel kezd kifingani.

Csorompolni a kipufogo tud es a katalizatortol meg aztan plane. Egy belul elrohadt katalizator szeteso darabjai tipikusan csorgo hangot adnak. Mintha uvegszilankokat raznal egy fem dobozban.

A remeges szakaszossaga lehet azert is tobbek kozott, mert ha mechanikai problema van akkor nagy fordulaton karosszeria nem tudja atvenni a rezonanciat, bar akkor also fordulat tartomanyban is remegnie kene nem csak 1500nal.

2018. jún. 12. 14:57
 8/11 A kérdező kommentje:
A tartobakok okesak a motor meg se moccan se alapjaraton sem amikor jelentkezik a csorges szeru hang... A katalizator csorgestol joval gyengebb! Alapjarat rendben minden rendben latszolag csak ez a csorges... A rezonanciat en inkabb ugy ertettem mint pl egy hovedo lemez vagy ilyesmi. A kaszni nem remeg. Ezert is irtam h senki se tudja a valaszt mert latszolag minden rendben de megis ott q hiba... Azert koszi!
2018. jún. 12. 15:26
 9/11 A kérdező kommentje:
Meglett a hiba, a katalizator utani osszeadálas (tuzkarika) volt a hibas
2019. ápr. 5. 09:47
 10/11 anonim ***** válasza:

Most már tudjuk legalább hogy az " osszeadálas " volt a hiba.

De mi a jóisten az a " osszeadálas " ?

2019. ápr. 5. 12:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!