Minden hidros nyomatékváltóban van lock-up funkció?
Figyelt kérdés
Fura, hogy eddig egyikben sem tapasztaltam "látványosan" a lock-up-ot, de most próbáltam egy vw konszern 4 fokozatú automatát, kis 1.4 mpi motorral.
Szépen felvált a 4. fokozatig, majd a lock-upnál láthatóan esik a fordulat még kb 200-at és érezhető is.
Ennek mi az oka, hogy soha máshol ilyet nem tapasztaltam?
Mondjuk ez egy 2000-ben gyártott kisautó, a többi automata verda meg jóval fiatalabb és erősebb volt, általában dízel.
2018. jún. 11. 12:09
1/7 anonim válasza:
Csak a régi, nagyon butákban nincs. Kb. ahogy mondod, 20 éve még nem volt általános, csak a "prémuiumok" tudták. De ma már nem lenne létjogosultsága lockup nélküli olajkeverős automatának, mert az ember gatyáját lezabálja. Potosabban nem is ezért, hanem azért mert nem tudná teljesíteni vele az autó a környezetvédelmi normát, illetve nagyon rosszul szerepelne a fogyasztást mérő ciklusban, tehát az óriási CO2 kibocsátás miatti büntit nem vállalják be a gyártók.
2018. jún. 11. 12:35
2/7 A kérdező kommentje:
de én pont, hogy fiatalabb autókban nem tapasztaltam ezt
pl 2010-es 530-535D, 2012-es A6 S-tronic, Kia Sorento 2016-os, 2008-as Chevrolet Cruze stb...
ezeknél nincs az az érzés, felvált 6/7/8-ba, és kész, egyenletes sebességnél meg se mozdul a fordulatszám mérő
2018. jún. 11. 13:52
3/7 anonim válasza:
Lehet ezekben az erősebb autókban már váltás után egyből összezár a lock-up, az 1.4 rettenetnél meg még ilyenkor nem tud mert gyenge a motor.
2018. jún. 11. 18:42
4/7 A kérdező kommentje:
igen, ez lehet, én is erre gondoltam
az 1.4 rettenetben 60 ló van, nem szabad meggondolatlanul lock-upolni :D
2018. jún. 11. 21:52
5/7 anonim válasza:
A régi 3 sebességesekben általában nincs még.
2018. jún. 12. 04:50
6/7 anonim válasza:
McClane úr jól mondja, a korszerű automatáknál már egyesben aktív a lockup. De egyébként miért szeretnéd azt érezni. Az a jó automata aminél semmit nem érzel abból hogy működik a váltó. Ha érzést akarsz akkor inkább kézi váltóban gondolkodj. Vagy buta automatában...
2018. jún. 12. 08:18
7/7 A kérdező kommentje:
nem akarom én azt érezni, csak feltűnt ebben a kisautóban
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!