BMW E36 320i OLAJCSERE. Milyen és mennyi?
Milyen márkájú olajat tegyek bele?
Most vásároltam nemrégiben az autót és most lenne az olajcsere.
Számtalan olajjal szemeztem de nem jutottam semmire.
Ki milyen ajánl?
Válaszokat előre is köszönöm!
Én egyszer raktam bele ilyen LiquiMolyt, soha többet. Okádék hangja volt tőle. Akkor sokat olvastam a témában, és minden LL-04 olajat kerültem azóta is. Ezek a DPF-es, Euro4-es autókba fejlesztett, alacsony hamutartalmú olajok. Ez azt jelenti, hogy a katalizátor és részecskeszűrő miatt a ZDDP kopásgátló mennyiségét erősen csökkentették benne, és más adalékokkal próbálták meg pótolni. Egyesek szerint ezért lettek görgősek az Euro4 motorok hidrotőkéi, különben idő előtt megkopott volna a vezérműtengely. Az ACEA is felhívja a figyelmet, hogy a ACEA C-s olajok nem minden motorral kompatibilisek.
Én ezért mindig BMW Special Oilt kerestem, ez a minősítés viszont megszűnt, ezért LL-98 vagy LL-01 olajat választok.
Ezen belül szerintem másodlagos a márka. Nekem voltak benne kevésbé ismert olajok, pl. Xado vagy Q8, és ezek is tökéletesek voltak. Sőt, szebb hangja volt ezekkel, mint a Motullal.
"Én ezért mindig BMW Special Oilt kerestem, ez a minősítés viszont megszűnt, ezért LL-98"
Én nem akartam, hogy lehurrogjanak, ezért írtam LL04-et, LL-98-at találtam egy ezressel olcsóbban is :D
"Kár, hogy az emberek 90%-ának hiányzik a képessége a logikus gondolkodásra."
Nem kár, mert egyébként mindenki Daciával járna. Aki BMW-t vesz, tök mindegy hogy milyet, az nem a józan paraszti ész mentén halad.
Van aki nem foglalkozik azzal ha haldoklik alatta az autó. Mindegy csak guruljon... A BMW tulaj, nem ilyen. Legalábbis ha van fogalma az autókról. Én nem tudnék szándékosan teszkós olajat önteni a motorba, és azzal a tudattal autózni, hogy lassú mérget adtam be a motornak. Most ugyan nem BMW-m van, de volt. E30. Igen, rozsdás volt. De a motorjára igyekeztem vigyázni. Azzal nem is volt baj. Nekem megért annyi felárat a normális olaj.
Az autózás szubjektív műfaj, legalábbis a legtöbbünk számára az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!