Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » BMW E36 320i OLAJCSERE....

Károlyi Norbi kérdése:

BMW E36 320i OLAJCSERE. Milyen és mennyi?

Figyelt kérdés

Milyen márkájú olajat tegyek bele?

Most vásároltam nemrégiben az autót és most lenne az olajcsere.

Számtalan olajjal szemeztem de nem jutottam semmire.

Ki milyen ajánl?

Válaszokat előre is köszönöm!

#olaj #BMW #olajcsere #bmw e36 320i olajcsere
2018. jún. 11. 11:21
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Az autó 2éve esett át teljes lakatoláson és teljes motor felújításon, az előtt se volt ölve teljes visszakövethető múlt, összes számlával. 17évesen ilyen autóra tellett, én büszke vagyok arra hogy megtudtam ezt teremteni magamnak 4év leforgása alatt. így is jóval drágábban vettem, cserébe nem hullik szét.Értelmes válaszadóknak köszönöm a választ, aki meg suta az az is marad. Majd pont nem az olajon fogok spórolni. Nem azt kérdeztem hogy mennyi pénzért, hanem hogy milyet vegyek bele. :) Tescosat meghagyom annak aki írta, ő bíztos azzal nyúzza a g-astrát. Amúgy ezt néztem ki: LIQUI MOLY TOP TEC 4100 5W-40 5L azt mondta pár bmw-s hogy ezt szereti. :D
2018. jún. 11. 16:53
 12/16 crudy ***** válasza:
Jo lesz az is termeszetesen. A lenyeg a hatoldalan az LL meg a 01 vagy 04 vagy ilyesmi
2018. jún. 11. 17:26
 13/16 anonim ***** válasza:
A legolcsóbb LL-04 5W40-es olajok már 5000Ft/5liter áron elérhetőek. 7-9000Ft/5L áron már "márkás" LL-04-es olajat is kapni. Évi 1 olajcserénél mit spórol a gagyi teszkós olajjal? Egy doboz cigi árát? :D :D
2018. jún. 11. 18:47
 14/16 anonim ***** válasza:

Én egyszer raktam bele ilyen LiquiMolyt, soha többet. Okádék hangja volt tőle. Akkor sokat olvastam a témában, és minden LL-04 olajat kerültem azóta is. Ezek a DPF-es, Euro4-es autókba fejlesztett, alacsony hamutartalmú olajok. Ez azt jelenti, hogy a katalizátor és részecskeszűrő miatt a ZDDP kopásgátló mennyiségét erősen csökkentették benne, és más adalékokkal próbálták meg pótolni. Egyesek szerint ezért lettek görgősek az Euro4 motorok hidrotőkéi, különben idő előtt megkopott volna a vezérműtengely. Az ACEA is felhívja a figyelmet, hogy a ACEA C-s olajok nem minden motorral kompatibilisek.

Én ezért mindig BMW Special Oilt kerestem, ez a minősítés viszont megszűnt, ezért LL-98 vagy LL-01 olajat választok.

Ezen belül szerintem másodlagos a márka. Nekem voltak benne kevésbé ismert olajok, pl. Xado vagy Q8, és ezek is tökéletesek voltak. Sőt, szebb hangja volt ezekkel, mint a Motullal.

2018. jún. 11. 19:45
 15/16 anonim ***** válasza:

"Én ezért mindig BMW Special Oilt kerestem, ez a minősítés viszont megszűnt, ezért LL-98"

Én nem akartam, hogy lehurrogjanak, ezért írtam LL04-et, LL-98-at találtam egy ezressel olcsóbban is :D

2018. jún. 11. 21:31
 16/16 anonim ***** válasza:

"Kár, hogy az emberek 90%-ának hiányzik a képessége a logikus gondolkodásra."

Nem kár, mert egyébként mindenki Daciával járna. Aki BMW-t vesz, tök mindegy hogy milyet, az nem a józan paraszti ész mentén halad.

Van aki nem foglalkozik azzal ha haldoklik alatta az autó. Mindegy csak guruljon... A BMW tulaj, nem ilyen. Legalábbis ha van fogalma az autókról. Én nem tudnék szándékosan teszkós olajat önteni a motorba, és azzal a tudattal autózni, hogy lassú mérget adtam be a motornak. Most ugyan nem BMW-m van, de volt. E30. Igen, rozsdás volt. De a motorjára igyekeztem vigyázni. Azzal nem is volt baj. Nekem megért annyi felárat a normális olaj.

Az autózás szubjektív műfaj, legalábbis a legtöbbünk számára az.

2018. jún. 12. 08:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!