Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Golf V vagy Corolla?

Golf V vagy Corolla?

Figyelt kérdés

Kompakt autót szeretnék vásárolni, nagyjából ez a két autó maradt.

1.6-os motorral venném, és vagy az 5-ös golfot, vagy az E12 corollát.

Mi a vélemény erről a két autóról, egymáshoz képest?

A corolla megbízhatóbb és azt írják hogy sokkal dinamikusabb a motorja, a golf komfortosabb, kényelmesebb.

Aki vezette őket, esetleg mindkettőt, leírná a tapasztalatokat? Egyiket sem vezettem még sajnos.

Focust nem szeretnék, szüleimnek az van, jó autó de ez a kettő jobban tetszik, mazda 3 rohad, civic nem tetszik csak az ufótól, de annyit nem költenék rá.

Segítsetek kérlek :)

2018. jún. 10. 12:44
 1/6 anonim ***** válasza:

azt vedd, amelyik jobban ugrik, és e mellett kényelmes is.

Nálam a dinamika az első, mert ha az nincs, akkor bizony néha csinnbe kerülhet az ember.

a kényelmet a vezető szempontjából értem.

2018. jún. 10. 12:51
 2/6 A kérdező kommentje:

Igen persze, ezért érdekelne, hogy mennyivel dinamikusabb a corolla mint a golf.

Jelenleg a corolla felé jobban hajlok amúgy, de még gyűjtöm az információkat. Vezetni mindkettőt csak pár hét múlva tudom majd. A vásárlást is kb 2-3 hónap múlva tervezem.

Jó lenne, ha valaki össze tudná hasonlítani a két autót, mert vezette mindkettőt.

2018. jún. 10. 12:55
 3/6 anonim ***** válasza:
Emlékeim szerint a Golf nyomatékból jobban autózható, csendesebb, és a beltere is minőségibb. Én inkább azt venném. A Focust miért vetetted el?
2018. jún. 10. 16:05
 4/6 A kérdező kommentje:
Jó autó, szüleimnek sosincs baja vele, igaz nekik 1.4-es van, az elég gyenge, de nekik tökéletes. Egyszerűen nem annyira tetszik, pedig tényleg jó kocsi.
2018. jún. 10. 16:07
 5/6 anonim ***** válasza:
Corollát sajnos nem vezettem, de Golf V viszont volt a tulajdonomban, én szerettem, az 1.6-al elég jól autózható is, egyébként ha dinamikusabbat szeretnél, 1.6-ból van FSI, az 116 lovas, kevesebbet eszik és jobban megy, és volt 6 sebességes kézivel. Csak a 102 lovas megbízhatóbb, egyszerűbb konstrukció. Egyébként én nagyon szerettem, kényelmes, egy seggel volt hogy 350-500 kilométeres utakat megtettem vele, a váltója kicsit rövid a pályázáshoz, de ha nem vagy heves vérmérsékletű, 120-al el lehet vele utazgatni. Küszöbökön és sárvédőíveken a rohadásra figyelj! Sajnos előfordulhat hogy megáll a küszöbökben a kosz és az idő ellene dolgozik...
2018. jún. 10. 16:36
 6/6 anonim ***** válasza:
Mindegyikhez volt szerencsém és mindegyiket nagyon jó autónak tartom. A Corolla motorja tényleg fickósabb és emlékeim szerint takarékosabb is, de összességében a Golf egy igényesebb és jobb autó benyomását kelti. Futómű, fék terén jobb, a beltér minősége, ergonómiája, helykínálata nekem szintén jobban tetszik. A motorok közül az 1.6-os 8 szelepest ajánlanám, nem egy versenyautó vele, de igazából a mindennapi közlekedésre teljesen elég, fogyasztása 7,5 liter körül van vegyesben.
2018. jún. 11. 18:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!