Audi A5 (2013 benzin) pörgetem üresbe és nem pörög 6-7 ezerig, csak olyan 4 ezerig. Ez valami védelem vagy problémás a gép?
A “pörgetésre” nincs tippem,véleményem szerint van olyan intelligens az elektronikája,hogy nem engedi tovább nyomni,védi a motort.
Az olajfogyasztást viszont biztosra tudom,van engedélyezett olajfogyasztás,természetesen függ az igenybevételtől,ami lehet akár 1000 km 1 liter.
Gondolom azért nem nyomod csutkára állandóan.
Ez csak azért fájdalmas mert 1 liter olaj 11 e körül van,meg macera,ideg ölő,tölteni bele.
Kétszáz valahány LE őt,2000 cm3 is motorból kihozni csak ennek az árán tudtak.
Különben nagyon jó autó ...
Köszönöm a válaszokat. Nemrég felhívtam egy audi szervizt hogy miért van az hogy álló helyzetben csak 4 ezerig pörög a motor. Válasz az az volt hogy ez normális, ez egy védelem hogy ne legyen pörgetve feleslegesen.
Az olajfogyasztásra azt a választ kaptam hogy a kézikönyvben kell megnézni hogy mit írnak. Meg is néztem, 1000km/0,5Liter az megengedett gyárilag.
Viszont! A 2008-20011 ig gyártott TFSI 1.8as és 2literes motorok tervezési hiba miatt akár 1 vagy 2 litert is fogyaszthatnak 1000 km-en olyan 80ezer km megtétele után. 2012ben kezdték a dugattyú gyűrűket kicserélni, szóval a 2012es gyártású autók még neccesek lehetnek.
Youtube-on sok videót lehet találni hogy ezekkel a motorokkal sokaknak vannak problémájuk világszerte. "audi a5 oil consumption" ezt beírva lehet megtalálni a videókat.
Köszönöm a válaszokat még1szer!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!