Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mikor célszerű bekapcsolni az...

Mikor célszerű bekapcsolni az autó klímáját?

Figyelt kérdés
Amíg hideg az autó motorja árt neki ha klímázok? Én szoktam várni 2-3 km-ert amíg melegszik egy kicsit és csak aztán kapcsolom rá. Sokaknál látom hogy beülnek és egyből bekapcsolják. Árt ez a motornak vagy nem olyan nagy terhelés neki? Mert hidegen ugye nem illik szétforgatni meg nagyobb terhelésnek kitenni a motort de a klímával mi a helyzet? . 1.4 97le benzines autóról van szó.

2018. jún. 9. 16:55
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

"A klímát be lehet kapcsolni egyből, nem olyan mint a fűtés."

:O Én a fűtést soha nem kapcsolom ki. Télen-nyáron 22 fokon van folyamatosan a hőfok.

2018. jún. 9. 22:01
 12/19 anonim ***** válasza:
#11! Te abban a helyzetben vagy, hogy az autó végez mindent helyetted, automatikusan. Egyszer beállítod a hőfokot, aztán az autó fűt-hűt, amit kell. Tudod, volt régen olyan idő, amikor még gombokat kellett nyomkodni vagy tekergetni ugyanezért, amikor még nem vezetett helyetted az autó. Így könnyű kijelenteni ezt, és ez egy kicsit szúrja a szemem, ezért a komment.
2018. jún. 9. 22:16
 13/19 anonim ***** válasza:

"De se megállni nem fogok a leállósávban vészvillogóval csak azért mert épp klímát kapcsolok"

Erre nincs is szükség. Egyszerűen kinyomod a kuplungot pár másodpercre.

2018. jún. 9. 23:07
 14/19 anonim ***** válasza:
44%

":O Én a fűtést soha nem kapcsolom ki. Télen-nyáron 22 fokon van folyamatosan a hőfok."

Amúgy én sem, csak nem mertem így írni, mert erre nagyon harapnak a gy k olvasói és válaszolói :D

2018. jún. 10. 08:49
 15/19 anonim ***** válasza:

egy gyengébb autónál simán érezni a klíma miatti teljesítményvesztést. ha nyomsz egy padlót, a vezérlő le is kapcsolja a klímát egyébként.

én rögtön bekapcsolom induláskor, de az első 2 percben még lehúzott ablakokkal megyek, így közben lehül az utastér is meg a befúvócsövek is, mikor felhúzom az ablakot már nem tátogok szaunában :)

ha autopályán nyomom be a klímát akkor én is ki szoktam nyomni a kuplungot.

és ahigy többen írták megállás előt 2-3 perccel érdemes kinyomni, hogy ne gombásodjon büdösödjön be

2018. jún. 10. 14:26
 16/19 anonim ***** válasza:
ja nés nekem is "dugitklímám" van, de attól még van egy engedélyezőgomb a kompresszorhoz...
2018. jún. 10. 14:27
 17/19 anonim ***** válasza:

Már mért ne lenne?! Az hogy digit, nem azt jelenti, hogy nem lehet kikapcsolni a klímát.

Mindkét autóm digit klímás. Az egyiknél elég szerencsétlen módbon a menübe belépve lehet ki/bekapcsolni. A másiknál egy gomb van hozzá a középkonzolon. Utóbbit jobban szeretem, mert egy mozdulattal tudom kapcsolni, míg a másiknál be kell lépni a menübe, majd almenükbe és ott lehet beállítani.

2018. jún. 10. 14:46
 18/19 anonim ***** válasza:
Ez is tévedés, hogy csak alapjáraton lehet bekapcsolni a klímát. Ha mész pályán, pörög a kompresszor ezerrel, de a befúvónál csak 1-esen van a ventilátor, akkor ugyanúgy ki-be fog kapcsolgatni a kompresszor. 3 fok körül tilt a fagyásérzékelő, lelövi a kompresszort, majd ha visszamelegszik ugyanúgy rádobja 4000 ezres fordulaton. Bp-Balaton távon pár százszor..
2018. jún. 10. 14:50
 19/19 anonim ***** válasza:
A kompresszor első bekapcsolásáról van szó, állítólag alapjáraton kell elindítani, nem autópályatempónál ahol a 0-ról kell hirtelen felvennie a 3000 feletti fordulatot. Utána már mindegy, nem okoz gondot a kapcsolgatás. Nálam olykor az első bekapcsolásnak viszonylag csúnya hangja van, utána már csak egy diszkrét kattanás, ahogy összezár a kuplung, majd felprörög a ventillátor. Az újabb autókban azonban nincs kuplung, a kompresszor mindig megy, ugyanis a teljesítményét 0-100% között lehet szabályozni, mindig annyira hűt és annyira terheli a motort, amennyire a meleg megkívánja. Ezzel szemben a régebbi kuplungos autóban kapcsol a kuplung és maximum teljesítmény, vagy szétkapcsol a kuplung és semmi hűtés.
2018. jún. 10. 19:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!