Ciki a tolatókamera?
Sziasztok
Nemrég szereztem meg a jogosítványomat, és hamarosan vásárolok egy (használt) autót. A kérdésem az, hogy ciki-e, ha ebbe egy tolatókamerát szerelek, és ezzel segítek magamnak parkolásoknál. Ti mit gondoltok azokról, akik használnak ilyet.
A célom az lenne, hogy így talán könnyebben beleszokok majd az autóba, könnyebben érzem a határait, így hátha belerázódok a kamera nélküli tolatásba, parkolásba.
Köszi a válaszokat az utolsóknak. :)
Hogy miért lett egyáltalán így feltéve a kérdés: Sajnos van egy olyan stigma a társadalomban, hogy "aki nem tud normálisan parkolni, vezetni stb. az nem férfi" - és inkább ezért. De megnyugtattatok, hogy vannak még értelmes emberek a világon, köszönöm nektek a válaszokat! :)
Olyan értelemben lustítja el az embert, hogy amíg sűrűn kellett kis helyre beraknom az autót, addig nagyon pontosan éreztem a hátulját. Most, hogy nagyon ritkán kell párhuzamosan leparkolnom egy zsebkendőnyi területre, sokkal kevésbé érzem azt az 5 centis távot. Ezt egy radar, kamera tovább butítja mert vagy csak egy monitort kell nézned vagy pedig csak a csipogást hallgatnod, de nem tükörből kell megmondanod hogy hol az az 5 centi.
Szerintem nem ciki.
Viszont nem szabad csak az alapján parkolni. Használd kisegítésre, segít megtanulni hamarabb a kocsi végét.
De ne hagyatkozz 100%-ban rá. Láttam olyat, hogy sofőrünk 10-zel beletolatott egy parkoló autóba, recsegett minden. Majd kiszállt, hogy "dehát a tolatóradar nem is jelzett". Ha belenézett volna a tükrébe, láthatta volna, hogy van egy autó mögötte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!