Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ciki a tolatókamera?

Ciki a tolatókamera?

Figyelt kérdés

Sziasztok

Nemrég szereztem meg a jogosítványomat, és hamarosan vásárolok egy (használt) autót. A kérdésem az, hogy ciki-e, ha ebbe egy tolatókamerát szerelek, és ezzel segítek magamnak parkolásoknál. Ti mit gondoltok azokról, akik használnak ilyet.

A célom az lenne, hogy így talán könnyebben beleszokok majd az autóba, könnyebben érzem a határait, így hátha belerázódok a kamera nélküli tolatásba, parkolásba.

2018. jún. 6. 14:48
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
88%

Én 25 éve vezetek, a mostani autómban van tolatókamera, nem érzem cikinek. :-) Tök jó találmány, sokszor segít, mikor centi-pontossággal kell valahol helyet találni.

43/F

2018. jún. 6. 14:51
 2/16 anonim ***** válasza:
86%
Sőt nagyon vagány a tolatókamera. Mindenki szerint akit ismerek.
2018. jún. 6. 15:05
 3/16 crudy ***** válasza:
76%
Cikinek nem ciki de ellustitja az embert. Kamera nelkul is lehet tolatni meg parkolni, nem fogsz megtanulni nelkulie elni nem jo. Elosszor szerezz rutint es szerintem utana kamerazz
2018. jún. 6. 15:05
 4/16 anonim ***** válasza:
78%

Semmi cikit nem látok benne, könnyíti az életed és biztonságosabbá teszi a tolatást. Ez rendben van.

Én még azt sem érzem cikinek, hogy bizonytalan érzéseim vannak nagy járművekkel, egyszerűen nem érzem a határokat (ezért sem vezetek autót, de valószínűleg egyszer majd kelleni fog. a motorom kicsi, de azzal sem megyek közel semmihez). A tolatás és a parkolás előre félelmetes, nekem aztán minden segítség jól fog jönni :) Nem mindenki lesz szuper vezető, az elején főleg nem, ezzel nincs baj, attól még lehet értékes ember más területen. Motorral sem leszek merész soha, és? Élvezem a vezetést és általában kicsit sem veszélyeztetek másokat, sok más lelkes vezetővel ellentétben. Én még az indexet is kitudom rakni. Sokan nem, s az nemcsak ciki, de idegesítő és potenciálisan igen veszélyes is.

2018. jún. 6. 15:06
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Annyi baj van vele, hogy ha csak kamerával tudsz tolatni, akkor ha elromlik, vagy más autóba ülsz, akkor meg vagy lőve. Erre van a tükör, meg a rutinvizsga.
2018. jún. 6. 15:21
 6/16 Beviz Elek ***** válasza:
100%
Ahogy crudi is írta, ellustítja az embert vagy akár mondhatjuk azt is hogy elbutítja. Én egy ideig gondolkodtam tolatóradaron, de inkább nem rakok bele.
2018. jún. 6. 15:54
 7/16 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, eléggé megosztóak.

Abban egyetértek, hogy ha csak erre hagyatkozik az ember, az nem jó. Úgy gondolom, hogy leginkább úgy használnám, hogy a megtanult hátranézős-tükrös módszert egészíteném ki vele a kérdéses helyzetekben, szűkebb parkolókban.

Gondolkozni fogok még rajta, de köszönöm a válaszokat, nagyon hasznosak voltak.

(megj: Rutinvizsga sajnos már nincs, pedig örültem volna neki, hogy azzal kezdjek el a forgalomban vezetni, ne egyből a mélyvízbe kerüljek :D)

2018. jún. 6. 16:09
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem lustítja el az embert, mert pusztán csak kamerából nem lehet tolatni! Van kamera a kocsimban, de az csak az autó hátuljánál lévő tárgyak/akadályok stb. pontos kicentizésére szolgál.

Tolatni ugyanúgy tükörből kell, mint kamera nélküli autónál: párhuzamos vagy merőleges parkolást brutál nehéz megoldani kamerából, ahhoz rengeteget kell(ene) gyakorolni, vagyis nem szoktatja le az embert a tükör használatáról, csak egy kis plusz biztonságot ad, hogy látja maga mögött az utat. Engem 6 év alatt sem szoktatott le róla.

2018. jún. 6. 16:51
 9/16 anonim ***** válasza:
93%
Ha csak ettől is kevesebb lesz a véletlenül meghúzott, megnyomott kocsi amit a tettes természetesen ott hagy se szó se beszéd jó magyar szokás szerint, akkor minden létjogosultsága megvan, itt nem cikiségi kérdésről van szó. Három sérülés van az autómon, mindhárom ilyen gerinctelen béna sofőr műve. Ha lesz egy pár ilyen a kocsidon nem az fog beugrani egy tolatókameráról, hogy húdeciki, hanem hogy na ez is kevesebb embert fog megkárosítani, hurrá hurrá, tolatóradart mindenkinek.
2018. jún. 6. 17:33
 10/16 anonim ***** válasza:
92%
Miért lenne ciki? Ez is egy eszköz, ami a biztonságot, kezelhetőséget segíti. Ennyi erővel ciki a légkondi, ciki a légzsák, ciki az ABS, blokkolásgátló, a szervó, meg mindenféle elektronika, ciki a slusszkulcs mert az igazi autókat kurblizni kell.
2018. jún. 6. 18:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!