Ciki a tolatókamera?
Sziasztok
Nemrég szereztem meg a jogosítványomat, és hamarosan vásárolok egy (használt) autót. A kérdésem az, hogy ciki-e, ha ebbe egy tolatókamerát szerelek, és ezzel segítek magamnak parkolásoknál. Ti mit gondoltok azokról, akik használnak ilyet.
A célom az lenne, hogy így talán könnyebben beleszokok majd az autóba, könnyebben érzem a határait, így hátha belerázódok a kamera nélküli tolatásba, parkolásba.
Én 25 éve vezetek, a mostani autómban van tolatókamera, nem érzem cikinek. :-) Tök jó találmány, sokszor segít, mikor centi-pontossággal kell valahol helyet találni.
43/F
Semmi cikit nem látok benne, könnyíti az életed és biztonságosabbá teszi a tolatást. Ez rendben van.
Én még azt sem érzem cikinek, hogy bizonytalan érzéseim vannak nagy járművekkel, egyszerűen nem érzem a határokat (ezért sem vezetek autót, de valószínűleg egyszer majd kelleni fog. a motorom kicsi, de azzal sem megyek közel semmihez). A tolatás és a parkolás előre félelmetes, nekem aztán minden segítség jól fog jönni :) Nem mindenki lesz szuper vezető, az elején főleg nem, ezzel nincs baj, attól még lehet értékes ember más területen. Motorral sem leszek merész soha, és? Élvezem a vezetést és általában kicsit sem veszélyeztetek másokat, sok más lelkes vezetővel ellentétben. Én még az indexet is kitudom rakni. Sokan nem, s az nemcsak ciki, de idegesítő és potenciálisan igen veszélyes is.
Köszi a válaszokat, eléggé megosztóak.
Abban egyetértek, hogy ha csak erre hagyatkozik az ember, az nem jó. Úgy gondolom, hogy leginkább úgy használnám, hogy a megtanult hátranézős-tükrös módszert egészíteném ki vele a kérdéses helyzetekben, szűkebb parkolókban.
Gondolkozni fogok még rajta, de köszönöm a válaszokat, nagyon hasznosak voltak.
(megj: Rutinvizsga sajnos már nincs, pedig örültem volna neki, hogy azzal kezdjek el a forgalomban vezetni, ne egyből a mélyvízbe kerüljek :D)
Nem lustítja el az embert, mert pusztán csak kamerából nem lehet tolatni! Van kamera a kocsimban, de az csak az autó hátuljánál lévő tárgyak/akadályok stb. pontos kicentizésére szolgál.
Tolatni ugyanúgy tükörből kell, mint kamera nélküli autónál: párhuzamos vagy merőleges parkolást brutál nehéz megoldani kamerából, ahhoz rengeteget kell(ene) gyakorolni, vagyis nem szoktatja le az embert a tükör használatáról, csak egy kis plusz biztonságot ad, hogy látja maga mögött az utat. Engem 6 év alatt sem szoktatott le róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!