Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért van az hogy amikor...

Peterszondavid kérdése:

Miért van az hogy amikor beindította a kocsi egyből elkezd visítani a a klíma szíj de ha kikapcsolom a klímát egyből abba hagyja mitől van ez?

Figyelt kérdés
Vagy ilyenkor mi a teendő ?
2018. jún. 4. 14:26
 1/5 anonim ***** válasza:
Csúszik a klíma szíj. Cserélni kellene. Vagy megnézni nem e lett olajos zsíros vagy valami kosz rajta.
2018. jún. 4. 14:48
 2/5 A kérdező kommentje:
És ha levan cserélve akkor utánna már nem fogja csinálni ?
2018. jún. 4. 15:10
 3/5 anonim ***** válasza:

semmi pánik. Nekem öt évig sivított, de nem húztunk utána, mert akkor már a csapágyat erőltette volna. Amúgy nem a klíma terheli, hanem a generátor van nagyon leterhelve, mert ha kikapcsolom a klímát, vagy a tompítottat, vagy a ventillátort, akkor abbahagyja.

vagy például hidegindítás után ha tolatok, és koppanásig tekerem a kormányt, akkor is visít, mert a kormányszervo elektromos, és az bizony 80 A kitekerve..ezt a generátornak szélsebesen pótolni kell. Visszatekerem a kormányt, elhallgat.

Ott áll az új szíj, de a szerelő javaslatára nem cseréljük, mert felesleges. Mostanában meg nem is sivít, csak nagyritkán.

ne tégy semmit, csak mosolyogj, ha valaki rádbámul.

2018. jún. 4. 15:15
 4/5 A kérdező kommentje:
De már néha úgy visít hogy inkább ki is kapcsolón a klímát mert már idegesítő néha már az hogy visít mint a nem tudom mi olyan szinten visít már
2018. jún. 4. 15:34
 5/5 anonim válasza:

Ez két dolog miatt van, vagy túl laza vagy túl szoros, ezen állítani kell, és amit mondtak előttem a terheléstől is függ.

Lehet még attól, hogy olajos, koszos, öreg, repedezett, vagy ferde, esetleg a tárcsa van rossz szögben. Ha szappanos vízzel bekened akkor eltűnik, persze csak egy ideig. De ha ilyenre vetememednél ne járó motornál tedd és a gyújtást is vedd le, és csak azt a részt kell kenni, nem az egész motorteret. Szerintem régi a szíj... én cserélném és beállítanám a megfelelő feszességet!

2018. jún. 6. 10:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!