Miért van az hogy amikor beindította a kocsi egyből elkezd visítani a a klíma szíj de ha kikapcsolom a klímát egyből abba hagyja mitől van ez?
semmi pánik. Nekem öt évig sivított, de nem húztunk utána, mert akkor már a csapágyat erőltette volna. Amúgy nem a klíma terheli, hanem a generátor van nagyon leterhelve, mert ha kikapcsolom a klímát, vagy a tompítottat, vagy a ventillátort, akkor abbahagyja.
vagy például hidegindítás után ha tolatok, és koppanásig tekerem a kormányt, akkor is visít, mert a kormányszervo elektromos, és az bizony 80 A kitekerve..ezt a generátornak szélsebesen pótolni kell. Visszatekerem a kormányt, elhallgat.
Ott áll az új szíj, de a szerelő javaslatára nem cseréljük, mert felesleges. Mostanában meg nem is sivít, csak nagyritkán.
ne tégy semmit, csak mosolyogj, ha valaki rádbámul.
Ez két dolog miatt van, vagy túl laza vagy túl szoros, ezen állítani kell, és amit mondtak előttem a terheléstől is függ.
Lehet még attól, hogy olajos, koszos, öreg, repedezett, vagy ferde, esetleg a tárcsa van rossz szögben. Ha szappanos vízzel bekened akkor eltűnik, persze csak egy ideig. De ha ilyenre vetememednél ne járó motornál tedd és a gyújtást is vedd le, és csak azt a részt kell kenni, nem az egész motorteret. Szerintem régi a szíj... én cserélném és beállítanám a megfelelő feszességet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!