Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az is jövedéki adócsalás, ha...

Az is jövedéki adócsalás, ha egy diesel generátor tankjába töltök étolajat amivel áramot fejlesztek, de sose megy ki a sufnimból a közútra s kereke sincs mert nem autót hajt?

Figyelt kérdés
2018. jún. 1. 23:24
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

"de sose megy ki a sufnimból"

Itt a lényeg. Ha semmi egyebet nem csinálsz amiért hivatalos szerv járna a sufnidban, akkor a kutya sem fog vele foglalkozni, ha legális ha nem. Ugyanaz a kategória mint a rengeteg búvárpalack töltőből átépített gázkompresszorok a gázos autók vezetékes gázról töltéséhez.

Nyilván mindenki azért veszi mert búvárkodni akar és alakítja is vissza. :D De mégse foglakozik vele senki.

2018. jún. 1. 23:32
 2/13 A kérdező kommentje:
Oké de engem nem az érdekel hogy észreveszik e hanem hogy legális e?
2018. jún. 1. 23:35
 3/13 A kérdező kommentje:
Amúgy kiszagolhatja a hatóság. Autóval kipróbáltam s kiszagolta a rendőr s azt mondta irgum burgum de most az egyszer elenged de soha többet ne tegyem mert balhé lesz. Később meg rendszeresen üldözött de nem kapcsolta be a kék villogót s egy idő után megállt. Gondolom szagolgatta végig hogy jön e valami olyan szag belőlem aminek nem kéne.
2018. jún. 1. 23:37
 4/13 A kérdező kommentje:
Ezért akarom csak akkor csinálni ha legális mert mifelénk nagyon érzékeny a szaglása a hatóságnak.
2018. jún. 1. 23:39
 5/13 Mickbro ***** válasza:
30%
Nem csalás. Sőt, ha vennél gázolajat a generátorba, az államnak kellene neked visszatérítenie a beépített útdíjat. Ugyanis te nem veszed igénybe az utat.
2018. jún. 1. 23:49
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha annyira a jogi oldal érdekel: Ebbe nem köthetnek bele, ugyanaz az eljárás mint a versenyautók esetében a nem szabvány üzemanyagok tesztelése, amíg magánterületen van, addig mehet.

Amúgy nem mellesleg autóknál is van jogi kiskapu... a tankba nem kerülhet nem szabályos üzemanyag, ha egy másik tartályból kajálja, abba jogilag nem köthetnek bele.

A másik pedig az ha külföldön, olyan országban tankoltad, ahol ez engedélyezett.

2018. jún. 1. 23:55
 7/13 A kérdező kommentje:
Én mondtam annó a rendőrnek hogy Bécsben tankoltam, erre azt válaszolta, hogy ne idegesítsem mert kihívja az adóhatóságot. De nem csapda volt mert mikor megtörtem s bevallottam, elengedett.
2018. jún. 1. 23:59
 8/13 A kérdező kommentje:
Apropó ez hány év után évül el? Mert 2005-ben csináltam, tehát kb 13 éve. Ugye most már bevallhatom a NAV-nak is mert elévült?
2018. jún. 2. 00:00
 9/13 anonim ***** válasza:
82%
Minek fűtenéd magad alatt az üstöt?
2018. jún. 2. 00:12
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Vagy nyugta kell, hogy kinn vásároltál étolajat, vagy igazolás, hogy pl étteremtől vetted át ott.
2018. jún. 2. 00:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!