Lehet így használni az MZ TS150-et?
Szeretnék venni egy MZ TS150-et. A közeli faluban van is egy eladó, 20 ezer forintért adná a tulaj akksi nélkül. Egyetlen hibája van az esztétikán kívül, hogy nincs visszatöltés. Az eladó ad hozzá feszültség szabályzót, elvileg ha egy hozzáértő beköti akkor visszatölt.
Nos, az a helyzet hogy én egyáltalán nem értek a motorokhoz és nem tudom hogy mi az a visszatöltés és lehet e anélkül menni a motorral (csak földesuton használnám).
Valaki világosítson fel kérem, illetve szeretném tudni hogy mérné e megvennem a motort ennyi pénzért akkumulátor nélkül, visszatöltés nélkül.
bocs a privátért...
szóval nekem is volt ez a típusom, én is akksi nélkül vettem, és a feszültségszabályzója sem volt jó.
(a visszatöltés téves kifejezés, simán töltésnek nevezzük, illetve az akksi feltöltésének menet közben)
ennyi pénzért én is megvenném..
szóval én úgy próbáltam ki a mocit, hogy két laposelemet sorbakötöttem, aztán betoltam..és beindult, ami azt jelentette, hogy alapjában véve jó a motor.
vettem egy belevaló akkumulátort, és megpiszkáltam(beszabályoztam a feszültségszabályzót)..
az igaz, hogy én autóvillanyszerelő vagyok.
vedd meg bátran, vedd ki a gyertyát, és nézd meg forog-e a főtengely, illetve ha régóta állt, akkor a gyertyanyíláson befújnék egy kis wd40-et, vagy más csavarlazítót, aztán 1:33, vagy 1:40 -es keveréket töltenék bele, és kipróbálnám(még elemmel)
megéri, vedd meg.
persze "fussanak" a kerekek, (ne legyen karambolsérült) fújhatók legyenek a gumik, legyen olaj a váltóban, ne legyen megszakítva a gyertya menete(picit beolajoznám)
Régi szép idők, anno egy TS125-ös MZ-t újravezetékeztem, kb annak a mocinak köszönhetem az elektronikai tudásom.
Halál egyszerű, csak legyen bekötési rajzod.
Amúgy ha nincs megbolygatva a vezetékelés, kb 5 kivezetése van a feszszabályzónak.
20-ért az ingyen van, de valamiért olcsóért adja az ember....
Merül persze, mert a gyújtótekercs felvesz elég nagy áramot.
És elég kicsi akku kell bele. Max 10ah.
A töltést mindenképp meg kellene oldani.
Ha komplett cserélni kell a töltésért felelős részét a motornak, akkor a vételár többszörösére rúghat az összeg.
Itt lehet szemezgetni:
Kapcsrajz pedig itt van:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!