Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Melyik a veszélyesebb, melyike...

Melyik a veszélyesebb, melyiket büntetik súlyosabban? A vezetést ittasan, vagy a vezetést jogosítvány nélkül?

Figyelt kérdés

2018. jún. 1. 18:04
 1/5 anonim ***** válasza:
49%
Az ittas vezetést szigorúbban büntetik.
2018. jún. 1. 18:13
 2/5 anonim ***** válasza:

A körülményektől is függ, ha csak rutin ellenörzésen akad fönt az illető, fix tarifás a büntetés, amit halmozni lehet (szabálysértések, baleset okozás, anyagi kár, személyi sérülés, stb)

Amennyiben kár okozás is történik, ott azzal is számoljon az illető, hogy azt is ki kell fizetni.

2018. jún. 1. 18:34
 3/5 anonim ***** válasza:
Azért van pár befolyásoló tényező. Nem mindegy, hogy egy citromos (2%-os) sör után ülsz autóba, vagy át átvedelt éjszaka után. És nem mindegy az sem, hogy 1 hónappal járt le a jogsid, nem vetted észre, pedig előtte 40 éve balesetmentesen közlekedsz kamionnal (gyakorlatilag ha lejár, akkor nincs jogsid, legalábbis szerintem, de majd kijavítanak akik pontosan tudják). Ez az én szerény véleményem, de természetesen mindkettőt elítélem.
2018. jún. 1. 18:35
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
A jogsi nélküli vezetés szabálysértés, az ittas vezetés 0,5 fölött már bűncselekménynek számít.
2018. jún. 1. 22:18
 5/5 anonim ***** válasza:

Ha jogsi nélkül vezet valaki és nem holt hülye, akkor a kresz alapokkal azért szinte mindenki tisztában lehet, illetve a reakcióidő is megfelelő.

Ittasan viszont a reakcióidő ugye azonnal romlik, itélőképesség szintén... szerintem ez utóbbi veszélyesebb, mint valaki papírok nélkül de józanul.

2018. jún. 1. 23:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!