Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Használt autóra vállalnak...

Használt autóra vállalnak garanciát?

Figyelt kérdés
Három hete vettünk egy 2009-es évjáratú Kia Ceed-et. Egy hétig mindn rendben volt vele, míg hosszabb útra indultunk, ahol előjöttek hibák. A motor leállt, nem akart elindulni, nagy nehezen továbbindultunk... utána elkezdte magát túráztatni a motor. Azóta is előjön ez a hiba. Masfél millió volt az ára, szerintetek használt autóra van garancia? Nem akarom máskülönben én állni a drága szervizt. Köszönöm előre a tanácsokat.
2018. máj. 30. 21:54
 1/4 anonim ***** válasza:
Nincs garancia ha magánszemélytől vetted. Ha kereskedesbol az a kereskedéstől függ keresd fel őket.
2018. máj. 30. 21:57
 2/4 crudy ***** válasza:

Ez egy elég bonyolult dolog. Van e garancia? igen. Lehet e érvényesíteni? Nem.

Ezért a tapasztalat azt mutatja, hogy nem mész sokra az erre vonatkozó szabályokkal csak azzal a résszel, hogy csak akkor tudsz árleszállítást vagy visszafizetést kérni ha a jelentkező hibák rejtett hibák ami azt jelenti, hogy a vétel pillanatában már megvoltak, tájékoztatást erről nem kaptál és az adásvételiben nincs feltüntetve. Ez persze igaz lehet horpadt lökhárítóra is, de hatóságok tiszteletbeli válasza az ilyen panaszokra az, hogy megnézted, megvetted. A motorral kapcsolatos hibákra ezt ugyebár nehéz elmondni, mert senki nem lát bele a motorba. Sokszor még alapos átvizsgálás után is előjöhetnek váratlan panaszok. Első körben hívd fel az előző tulajt és próbálj meg megegyezni vele. Felezitek a költségeket vagy ilyesmi. Ha ez nem tetszik neki akkor jogi úton elindulhatsz ami az ügyvéddel kezdődik.

2018. máj. 30. 22:02
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszi, hétfőn felhívjuk őket, kiváncsi vagyok, mit mondanak, mert a piros CHECK felirat ott világít a műszerfalon...
2018. máj. 31. 07:57
 4/4 anonim ***** válasza:
Törvény van rá, hogy 1 évig a fő komponensek hibájára garanciát kell vállalnia a kereskedéseknek. Magánszemélyre nem tudom kiterjed-e. Ezt még több kereskedés mondta nekem, amikor autót kerestem, de a jogszabály számát nem kérdeztem.
2018. máj. 31. 09:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!