Kartergaz filtert kiszabad venni egy rövid időre? (kép mellékelve)
Egy bmw e87-es autóm van (118i), a gond az hogy kegyetlenül zabálja az olajat, 500km-en 1l. Olvastam, hogy a kartergáz filter is lehet az olajfogyasztás okozója. Le szabad venni a kartergaz szűröt egy kis ideig, hogy megnézzem füstöl e még az autó?
Arra gondoltam, hogy a 3-as alkatrészt egyszerűem levaszem a motorról, ahol csatlakozva van.
A kompressziót lemérettem, az tökéletes, de hát az olaj tud tömíteni...szóval ha nem a filter, akkor a csakis a szelepszárszimeringek vagy pedig a gyűrűk.
Egyébként akkor kezd füstölni, ha már bemelegedett a motor, legtöbbször szemafórnál várakozás után, de van hogy emígy is simán menet közben. Hűtőfolyadék rendben van.
Köszönöm!
Ha a szűrő lesz a gond, akkor a képen látható csöveket is le kellene cserélnem, vagy csak magát a szűrőt?
Nyugodtan leveheted.
Emlékeim szerint azt is cserélni kéne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!