Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kartergaz filtert kiszabad...

Platku kérdése:

Kartergaz filtert kiszabad venni egy rövid időre? (kép mellékelve)

Figyelt kérdés

Egy bmw e87-es autóm van (118i), a gond az hogy kegyetlenül zabálja az olajat, 500km-en 1l. Olvastam, hogy a kartergáz filter is lehet az olajfogyasztás okozója. Le szabad venni a kartergaz szűröt egy kis ideig, hogy megnézzem füstöl e még az autó?

[link]

Arra gondoltam, hogy a 3-as alkatrészt egyszerűem levaszem a motorról, ahol csatlakozva van.

A kompressziót lemérettem, az tökéletes, de hát az olaj tud tömíteni...szóval ha nem a filter, akkor a csakis a szelepszárszimeringek vagy pedig a gyűrűk.

Egyébként akkor kezd füstölni, ha már bemelegedett a motor, legtöbbször szemafórnál várakozás után, de van hogy emígy is simán menet közben. Hűtőfolyadék rendben van.

2018. máj. 27. 09:48
 1/6 anonim ***** válasza:
Le lehet venni, bár környezetvédelmi okokból nem lenne szabad. Ezermester Jóskák így szokták rendbetenni a kopott motort: a kartergáz szűrőjét leszerelik, az elvezető csövet meg valahová kivezetik a motor alá, hogy oda hányja az olajat. Így nem kormolódik a szívóoldal, nem látja a kedves vevő, hogy mennyire nyomja a kartergázt az autó és mégiscsak olcsóbb így, mint felújítani a motort.
2018. máj. 27. 09:51
 2/6 anonim ***** válasza:
Annak már mindegy úgyhogy kiveheted.
2018. máj. 27. 09:57
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Ha a szűrő lesz a gond, akkor a képen látható csöveket is le kellene cserélnem, vagy csak magát a szűrőt?

2018. máj. 27. 10:03
 4/6 anonim ***** válasza:
Ne szedd ki, cseréld ki! Tudtommal gyári előírás szerint is cserélni kell néha, de erről általában megfeledkeznek. Ha utána is rossz lesz, jöhet a további hibakeresés. Szerintem szelepszár szimmering lesz inkább.
2018. máj. 27. 10:59
 5/6 A kérdező kommentje:
A kiszerelést én úgy gondoltam, hogy fordulok pár kört az autóval filter nélkül, és ha nem pöféköl, akkor veszek újat, ha pöféköl lehet akkor is.
2018. máj. 27. 16:42
 6/6 Bence_ ***** válasza:

Nyugodtan leveheted.

Emlékeim szerint azt is cserélni kéne.

2018. máj. 28. 10:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!