A váltó féltengely felőli csapágyai okozhatnak remegést gyorsításkor?
Az a difinek a csapágya, ha azok tönkremennek, búg a váltó, mint a villamos kb.
Azok elég nagy méretű kúpgörgős csapágyak, több váltónál lehet állítani a hézagukat, de felesleges, mert ha lógnak is, akkor sincs hangjuk.(opelnél)
Nem itt lesz a hiba, ez valami vibrálás/rezonancia valahonnan, motor/váltótartó bakok, szilentek, gömbfejek, féltengelycsukló, felni, gumi, stb.
A váltóból ki áll az a tengelycsonk ,amibe bele megy a féltengely.Ezt megrángatod fel-le erősen és ha eléggé kottyan,akkor rossz a hézagolása már, kopás miatt,vagy lehet,hogy nem is lehet hézagolni ,mert a csapágy futófelülete,kúpgörgői is sérültek.Féltengely és kerékcsapágy miatt is lehet ez.
A féltengely is kottyan,ha rossz,csak ott a csukló tövénél kell ráfogni mindkét oldalon és úgy tekergetni,mozgatni minden irányba a két felét ellentétesen ,erővel,pajszerral.
Lehet futómű felfüggesztési hiba is.Itt is ajánlott a pajszer használata.
Köszönöm a válaszokat! Voltam szerelőnél és itthon csináltam két tesztet:
Leteszteltem a motort tartó bakokat, behúzott kézifékkel elindulást szimuláltam, hintáztattam a kocsit, vagyis a feleségem csinálta, én néztem a motort minden irányból. A motor csak kicsit bólint előre, nem csavarodik semennyire sem oldalra. Utána felbakoltam az egyik oldalát és hatvanig kipörgettem a kereket ötödikben, majd a másik oldalon is megcsináltam. Mindkét oldal rendesen beremegett, amikor gázt adtam. A szilenteket egy szerelő rángatta meg pajszerral és futómű padon is megkínozták a kocsim elejét, szerintük a gumiszilentek rendben vannak. A féltengelyeket is megrángatták, nem éreztek kotyogást, de azt mondták ettől még lehet rossz mindkettő. A kutyacsontok viszont kopogtak, ezért én itthon kicseréltem őket, de nem szűnt meg a hiba. A kerekeket felcseréltem, elsőket hátra raktam és viszont, de nem javult meg. A kerékcsapágyak nem búgnak éles kanyarban sem. Ezek mire utalhatnak szerintetek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!