BMW benzin vagy dízel?
Benzin sokkal de sokkal megbízhatóbb "új" autóknál....
ha 30 éves autókról lenne szó akkor azt mondanám, hogy dízel de a modern autók közül tuti nem kéne dízel!
pedig én dízel párti vagyok, öreg mercim van, 1 millió km felett, bontatlan motorral..
(bár már nem sokáig mert ki kell cserélni a hengerfejtömítést... szutyok gyári 2 millió km-ert se bír ki) :D
Nem a hengerfejtömítés a legnagyobb probléma egy mai dízelnél...
hanem kettőstömegű, turbó, egr szelep, részecskeszűrő...
mind-mind egy vagyon.
persze ha az embernek van pénze rá akkor vegyen dízelt, vagy ha az összeget amit tankoláson spórolt félreteszi, de ennyi erővel meg inkább benzines és ugyan ott van az ember!
azt meg nekem senki ne mondja, hogy egy 6 hengeres benzines "nem megy olyan jól mint egy turbódízel"
#3 Ha azt nézzük egy modern benzinesnél se olcsó a befecskendező rendszer, a magasnyomású pumpa, az egr, a kettőstömegű, a turbó (tudom az e90-en nincs), a kokszosodás, a lánccsere.
Szvsz m1 hogy dízel vagy benzin, az előélet és a szervizelés számít a legtöbbet. Viszont csak 6hengeres motort érdemes venni, a 4hengeresekkel csak a baj van.
az 530i-ben is benne vannak már?
nem nagyon ismerem a mai autókat, a szememben nem is autók ezek már hanem túltervezett túlcsicsázott vackok :D
előbb megnézek az utcán egy szép állapotú ladát mint egy új mercit.
igen, e60 530i-ben is ban kettőstömegű, de pdf nincsen. Viszont egy dízel kettőstömegűt cserélni kell valamikor, a benzinesben nem biztos. Igaz, hogy drága mulatság a mai dízel, a benzin is. A régi dízelek jók voltak csak h az régen volt és ma már szervízelni kell őket. Jó, w124 200d a pokolban is merci marad de amik még mennek, már a rozsda falja.
Inkább benzinest vegyél, olcsóbbak, igénytelenebbek mint a dízelek és szerintem is hathengert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!