Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért kell adni gázfröccsöt...

Miért kell adni gázfröccsöt leváltásakor?

Figyelt kérdés
Motoron szoktak adni egy gázfröccsöt leváltás előtt Miert szoktak és miért jobb mintha csak siman gázfröccs nelkul leváltok?

2018. máj. 24. 00:06
 1/6 anonim ***** válasza:
81%
Ha aszinkron váltó akkor így gyorsítja fel a motor oldali fogaskereket, hogy kapcsolódni tudjanak a kerék oldalihoz. Ha szinkron, akkor is kb. ugyanez, csak kíméli a szinkrongyűrűket.
2018. máj. 24. 07:08
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Mert nem torpan meg a motor. Ha lefelé váltasz akkor a motornak jobban kellene pörögnie mint váltás előtt. Tehát fel kell valahogyan pörögnie a motornak visszaváltáskor. Megteszi ezt a kerék is ha ráengeded a kuplungot, de durva esetben meg is csúszhat emiatt a kerék, tehát kerülendő. A gázfröccs éppen ezért jó, mert nem a keréknek kell felpörgetnie a motort.
2018. máj. 24. 07:15
 3/6 anonim ***** válasza:
0%
Nem kell adni gázfröccsöt, ez csak egy lehetőség. Legtöbben a buli kedvéért csinálják.
2018. máj. 24. 09:35
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Motorkerékpáron nincs szinkronizált váltó. Másképp működik mint az autók váltója.
2018. máj. 24. 10:20
 5/6 anonim ***** válasza:
Sokan biztos a buli miatt csinálják de értelme is van.előttem is mondták,nincs szinkron.szószerint egymásnak van ugrasztva a 2db fogaskerék ami ugye kopást idéz elő és hosszútávon nem kifizetődő.
2018. máj. 25. 20:24
 6/6 anonim ***** válasza:
Azért mert ha visszaváltasz akkor az áttételkülönbség miatt a motor megcsúsztathatja a hátsó kereket. Én már mindig fröccsentek egyet, de terepen szoktam meg egy 4 ütemű szörnyeteggel, hogy nedvesebb körülmények között ki ne csússzak
2018. jún. 17. 22:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!