Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi okozhatja azt, hogy rettene...

Mi okozhatja azt, hogy rettenetes módon füstöl az autó (kipufogója)?

Figyelt kérdés

Tegnap egyik ismerősöm direkt jött mögöttem motorral, konstatálta a jelenséget, illetve hozzátette, hogy amikor kettesből hármasba váltottam, akkora felhő lett mögöttem, hogy el is tűntem egy pillanatra :)

(Műszakin alig akartak vele átengedni, ott még kékes is volt a füst, de azóta nem jellemző az a szín.)

Esetleg, ha a katalizátort kicserélném, az segíthetne?

2018. máj. 23. 09:20
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Indítsd be tedd a kezed a kipufogóhoz hogy a kiáramló gáz érje utána "szagold" meg nem-e falja az olajat.

Mellesleg milyen autó milyen motorral?

2018. máj. 23. 09:31
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Trabantoknál ez nem nagy dolog.
2018. máj. 23. 10:43
 3/7 crudy ***** válasza:
100%
T34-es harckocsiknal is tok normalis.
2018. máj. 23. 11:39
 4/7 anonim ***** válasza:

Kérdés milyen színű mert azt írtad ott kékes volt,de nem jellemző azóta...neten pikk pakk kirakja az opciókat miután beírod milyen színű füst is van.

Amúgy nekünk turbós nem fiatal dízel csinálja azt,hogy amikor jól felpörgetem pl előzésnél majd belököm a következő fokozatba akkor ilyen kis aranyos fekete pamacskát hagy ,különösen akkor figyeltem meg amikor 3-asba pörgetem és 4-esbe lököm :D persze nem olyat amit elvétve szoktam látni néha amikor engem előznek egy beteg autóval és a fekete füsttől azt se látom,hogy mi megy előttem.

Azért ha az alap benzinesem színesen kezdene füstölni egyből menne is a szerelőhöz aminek nem hiszem,hogy olcsó vége lenne

2018. máj. 23. 13:08
 5/7 anonim ***** válasza:
Menj 15 percig folyamatosan kb 70 el magasabb fordulaton (kb olyan 2500-3000 felett). Ha a katalizátorral vana probléma így kiégeted belőle a bordelt (ezt hívják aktív regenerációnak). Ha még ez után is fennáll a probléma akkor más lessz a gond
2018. máj. 23. 15:31
 6/7 anonim ***** válasza:
Nagy olajfogyasztást nem tapasztalsz?
2018. máj. 23. 15:40
 7/7 A kérdező kommentje:

Bocsánat a kései válaszért, illetve köszi mindenkinek a hozzászólását!

Fiat Punto 1.8-ról van szó, tehát sem trabantnak, sem harckocsinak nem nevezném :)

Télen kékesnek láttam/láttuk a füstjét, ez már nem áll fenn, legalábbis a kedves barátom szerint, aki követett motorral. A tipp az volt, hogy telement olajjal a katalizátor (volt hengerfejes a motor), és attól füstöl, de továbbra sem kisebb a füstje.

Egy kis meghúzatás tervbe van vége, csak még nem volt rá érkezésem. Ha ezután ugyanúgy füstöl, akkor az egyértelműen azt jelenti, hogy a feltehetően még gyári, 18 éves katalizátorral semmi baj? (Elgondolkodtam egy cserében, sport katalizátorra.)

Az olajszintet kb 4-5 hete néztem, akkor minimum körül volt, ma akartam újra ránézni, csak elfelejtettem.

2018. máj. 23. 20:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!