Létezik 3.5 tonna alatti nyergesvontató? Ha igen az vezethetó b-vel?
Ha legnagyobb megengedett össztömegben is 3,5t alatt marad és valami különleges szerelvényről van szó, ahol a vontató nehezebb, mint a félpótkocsi akkor vezethető.
Van 3,5 tonnás nyergesvontató ( MB Sprinter, Iveco Daily stb stb ) de azokhoz mindegyikhez B+E kell minimum.
létezik, főleg a városi hajnali, éjszakai áruterítésre.
itt csak külföldi rendszámmal láttam.
asszem B , E kell.
B kategória:
"Az a) pont szerinti gépkocsiból és 750 kg megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó (nehéz) pótkocsiból álló járműszerelvény, feltéve, hogy a pótkocsi megengedett legnagyobb össztömege nem haladja meg a vontatójármű saját tömegét. E járműszerelvény megengedett legnagyobb együttes össztömege legfeljebb 3500 kg."
Ha a pótkocsi legnagyobb megengedett össztömege meghaladja a vonó jármű saját tömegét akkor már B+E kategória kell hozzá. Azért is írtam, hogy speciális esetben, mert ez általánosságban nem igaz, a félpótkocsi (szinte) mindig nehezebb, mint a vontató.
A mini nyergeshez általánosságban B+E kategória kell, de lehetnek speciális esetek amikor a B kategória is elég.
Igazából ezt keresem hogy lehet a legnagyobb rakterem a gyakorlatban. Eddig 1500 kilós utánfutónál és 1500-2000 kilós furgonban gondolkozom.
Ami még szóba jöhet, ezek 3-3.5 méteres utánfutók. De láttam 3 méterest 750 kg-osban is, ezeket elhúzhatnám 3500 kilós furgonnal is.
1 tonna önsúlyú félpótkocsi az elképzelhető, pl platós vagy autószállító kivitelben. Össztömegben már nem igazán :)
A nagy raktérfogat is elérhető a mini nyergesekkel, de sajnos nem 3.5 tonna alatt, ezekhez meg már B+E kell:
A fórum szabályzat tiltja privátüzenet nyilvánosságra hozását, csak szólok.
Ha ki leszel tiltva több ilyen akció után, akkor ne csodálkott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!