Égett szag a fülkében mitől lehet?
Van egy benzines autóm. Van egy nagyobb emelkedő a környéken amin sokszor 3.fokozatban megyek fel és van hogy 6000ig is pörgetem. Ilyenkor furcsa égett szag jön a motortér felől be a fülkébe. Amint felértem a tetőre a szag elmúlik.
Ha óvatosan 3000-4000es fordulaton megyek fel akkor nem jön a szag.
Tehát csak magas fordulatnál van ez. Mitől lehet ez a szag?
Szerintem ez a kérdés úgy kamu, ahogy van. Ha csak nem egy matizod van.
Még a matiz is 90et megy 3.ban 6000nél. Nem tudom hol az életbe tudsz ilyen mutatványt csinálni, szerintem sehol
De lényeg a lényeg. A kuplung csúszik mag, terhelés alatt
Az én előző Mazdám 4000-es fordulatszámig halott volt, 4-6 ezer között jól ment, 6000 és 9500 között meg egy álom volt. (Mondjuk nem volt eredeti teljesen a motorja.)
Én akkor tapasztaltam ugyanazt amit a kérdező is mond, mikor ki lett cserélve rajta a kipufogó. A szerelő utána azt mondta, hogy a tömítő anyagnak (amiből összerakáskor valószínűleg bejutott valamennyi a csőbe) jön a szaga. 1-2 hétre rá teljesen ki is égett belőle, utána már sosem éreztem azt a szagot. Nem volt mostanában valami ilyesmi beavatkozás az autón?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!