Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Elvették a forgalmit műszaki...

Elvették a forgalmit műszaki vizsgán, és fénymásolatot adtak helyette. Átverés, vagy csak idióták?

Figyelt kérdés

Párom elvitte kedden a kocsit műszakira. Minden rendben volt, meg is csinálták. A páromnak sürgős dolga volt utána, ezért az apukája ment utána vissza a kocsiért.

Közölték vele, hogy valamit el kell intézni, ezért a forgalmit elviszik az okmányirodába, addig adnak róla egy fénymásolatot. Após persze bevette és elhozta a kocsit, szóval azóta az udvaron áll használhatatlanul, mert nincs meg a forgalmi, mi meg vonattal, busszal, meg anyóstól elkönyörgött kocsival járunk. A szerviz meg kedd óta "holnap délután"-ra ígéri, hogy meglesz.

Péntek délután van, jön a hosszúhétvége, és egyre valószínűbb, hogy nem tudunk elmenni majd sehova. :(

Ezzel valahogy át tudnak verni?

Vagy csak simán inkompetens szerencsétlenek?

Mit gondoltok? Lehet ebből baj, hogy elvitték a forgalmit?

2018. máj. 18. 13:35
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Majd eljönnek az autójukért, simán átiratják magukra
2018. máj. 18. 13:38
 2/18 A kérdező kommentje:

Ez igaz?

Mit tudunk csinálni?

2018. máj. 18. 13:45
 3/18 A kérdező kommentje:
Sose volt autóm, a jogsim se régi, nem igazán vagyok képben ezekkel a dolgokkal, alapjáraton nem is nagyon érdekel, csak ez most nekem fura...
2018. máj. 18. 13:54
 4/18 anonim ***** válasza:
78%

Lehet, betelt a forgalmi, elvitte a mókus az okmányirodába, de lusta volt végigvárni a sort.

Most meg gondolja, ráér nektek még 3 hónap múlva is, úgyis elvagytok autó nélkül, ha már megvettétek.

2018. máj. 18. 14:00
 5/18 anonim ***** válasza:
100%

Van egy vagyontárgyad. AMit most nem tudsz használni, mert akadályoznak benne.

És téged ez nem érdekel???

Mégis mit mondtak, miért nem adták vissza???

Nem foghatják ott, mert az a te TULAJDONOD! Igen, a forgalmi engedély is.

Nem is értem, hogy ha átment a műszakin, akkor milyen indokkal foghatják ott a forgalmit. SZerintem ha megbukna, a forgalmit akkor is vissza kellene adni, csak akkor pecsét nélkül.

SZóval ki kellene deríteni, hogy miért is nem kapod meg, és melyik okmányirodában akarnak bármit is intézni,. mert akkor ott is érdeklődhetnél.

Vagy a rendőrségen, hogy feljelentheted-e őket ezért. Mert szerintem igen.

2018. máj. 18. 14:01
 6/18 A kérdező kommentje:

"Lehet, betelt a forgalmi"

Nem telt be. :(

Hogy érted, hogy nem érdekel? Ha nem érdekelne, nyilván nem írtam volna ki kérdést.

Beszéltük, hogy ha ma estig se lesz fejlemény, akkor lehetséges, hogy felvesszük a kapcsolatot a rendőrséggel, ha nem is egyből feljelentést tenni, de érdeklődni a lehetőségeinkről.

2018. máj. 18. 14:05
 7/18 anonim ***** válasza:

Eladni nem tudják az autót csupán a forgalmi birtokában, de nem is tarthatják maguknál, vissza kellett volna adni... még ha be is telt, akkor is a tulajdonos, üzembentartó intézi a cserét.

Nem tudjuk mi van a háttérben, de ha nem adják vissza, lehet megérne egy bejelentést a rendőrségen, nézzenek utána, nincs-e valami visszaélés a forgalmival

2018. máj. 18. 14:18
 8/18 anonim ***** válasza:
100%
A műszaki vizsgaállomás se milyen okkal indokkal nem vonhatja be a forgalmi engedélyt.
2018. máj. 18. 14:30
 9/18 anonim ***** válasza:

5-ös vagyok. Te írtad:

"alapjáraton nem is nagyon érdekel, csak ez most nekem fura..."

Szóval most menj el a vizsgaállomásra, és mondd meg, hogy addig nem mozdulsz, amíg vissza nem kapod a forgalmit. És ha kell rendőrt hívsz.

AZ estét ne várd meg, mert leráznak mondván lejárt a munkaidő, majd kedden meglesz.

Nekik semmi joguk elvenni tőled, tehát nem tarthatják maguknál.

Mi a pontos indokuk???

2018. máj. 18. 14:54
 10/18 anonim ***** válasza:
100%

Mi oka lehet annak, hogy nem adják vissza? Ha betelt, akkor adnak vizsga igazolást és elküldenek kormányablakba, tehát ez kiesett. Talán eltépték és próbálják pótolni? Ez nem fog menni. Lehet elkeveredett és még az elején készült valamiért egy fénymásolat, azt adták oda és azóta is keresik? Nincs más ötletem.

Az autót nem tudják ezzel átírni más nevére.

2018. máj. 18. 14:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!