Ha el van törve az egyik indexlámpám búrája, és viszem majd vizsgára a kocsit, akkor érdemes előre megcsináltatnom, vagy megcsinálják ott is?
Persze, hogy lehet gond, azzal elbukik.
A vizsgán nem javítanak semmit, hanem az elbukott kocsit visszadobják.
Ha szerelőt bízol meg azzal, hogy készítse fel a kocsit a vizsgára, vizsgáztassa is le, akkor meg fogja tenni előtte. Viszont biztosan többet kér, mint amennyiért te magad cseréled.
Eégebben vittem vizsgára kocsit szervizbe, és ott adtak számlát, hogy ezt meg ezt megjavították, mert kijött a vizsga során, hogy gond van vele.
Ez márkaszerviz volt, nem tudom, hogy ezért javítottak is, amit más vizsgahelyen nem csinálnának meg?
Törött lámpával nem megy át a műszakin, és nem is csinálják neg, legalábbis arra nem szabad számítani
Egyértelmű hibával nem illik műszakira vinni az autót, előtte kell javítani a hibákat.
Egy kiégett izzó miatt is megbukhat az autó, bár azt azért a normálisabb vizsga bázison gyorsan kicserélik, de törött lámpabúrákat nem tartanak készleten, és a munkaidőbe nincs szerelési idő kalkulálva.
Nem kizárt, hogy jóindulatból kicseréli a szerelő a búrát, de arra inkább ne számolj, úgy vidd az autót vizsgára, hogy ott ne kelljen szetelni.
Előzetesre elvitted?
Biztos, hogy a fékek, lengéscsillapítók megfelelő állapotban vannak?
Még nem vittem el előzetes szervizbe. Korábban sem vittem el, pedig már 10 egynéhány éve van nálam a kocsi, és 4-5x már biztos vizsgáztattam.
Eszembe sem jutott, hogy előzetesen elvigyem, és eddig mindig átment, de lehet, hogy csak jóindulatú vizsgáztatókkal találkoztam.
Nem a jóindulatú vizsgáztatókra van kihegyezve a történet.
Különböző vizsga állomásokon nem egyformán állnak az ott dolgozók sem a kuncsaftokhoz, de azért nekik is érdekük, hogy hozzájuk vigyék az autót, ne a konkurenciához.
Ezzel együtt komolyabb javításokat nem mindenhol vállalnak be előjegyzés nélkül, azonnal, ha meg alkatrész sincs hozzá, a legnagyobb jóindulat mellett is lehetetlen rögtön javítani.
A műszaki vizsga előtti felmérés is arra irányul, hogy megnézik az autót, és szólnak, ha valamelyik kopó alkatrész(fék, lengéscsillapító, gumi, szilent, stb) miatt már rossz értékeket produkál, amit a müszaki előtt javítani kell.
Erre már nálad is volt egyébként példa, de akkor a szakszervizben megjavították.
Nem.minden vizsgabázison működik úgy, van ahol megbukik az autó, és cdak a későbbi javitás után kap müszakit.
Azt nem lehet tudni, hogy ahová most viszed az autót, mi a trendi, ezért írtuk, hogy ne vidd oda törött búrával.. lehet megjavitják, de ha nem, akkor sem reklamálhatsz - műszaki vizsgára vitted úgy, hogy az ott nem felelt meg, a vizsgabiztos nem azért van ott, hogy szereljen, javítson, ő csak vizsgáztat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!