Milyen egyterű használt benzines autókat érdemes megnéznünk, ha az alábbi szempontok alapján szeretnénk vásárolni?
5-8 éves benzines egyterűt szeretnénk venni, 5 vagy 7 személyeset.
Fontos szempont, hogy:
- 5 felnőtt akár hosszabb úton is kényelmesen elférjen benne,
- a hátsó utasülések külön-külön állíthatóak (előre-hátra, háttámla dőlésszöge) legyenek,
- az utasok lábánál a padlólemez teljesen vízszintes legyen,
- megbízható, alacsony fogyasztású motorja legyen, vállalható szervizintervallumokkal (olajcsere, fontosabb alkatrészek cseréje, ...)
Milyen gyártmányokat és típusokat/modelleket érdemes megnéznünk?
Úgy tudom, a Renault-nak és a Cetroen-nek vannak ilyen modelljeik, de nem tudom melyikek azok (évjárat, modell).
Más típusú autók is érdekelnek, nem a márka a fontos.
VW Sharan, VW Touran, VW Golf Plus, Seat Alhambra, Opel Zafira, Opel Meriva, Ford Galaxy/S-Max, Mazda5, Honda FR-V.
Franciákat nem ajánlom, de a teljesség igénye nélkül: Renault Scénic, Renault Espace, Citroen C4 Picasso, Citroen Grand C4 Picasso, Citroen C3 Picasso.
A családban volt Zafira is meg Sharan is , de mindkettőtől hamar megszabadultak. Pedig újonnan vették.
Viszont van Peugeot partner , ez szinte erre a célra tökéletes. Igaz 5 személy ,de nagyon tágas kényelmes.
Köszönöm a válaszokat.
1. hozzászólónak:
- Természetesen nem arra gondoltam az alacsony fogyasztással, hogy termelje a benzint. :) Inkább arra, hogy a méreteihez, adottságaihoz mérten a hasonló paraméterű és korú autókhoz képest korrekt legyen a fogyasztása.
2. hozzászólónak:
- A felsorolt autók mindegyik évjáratára teljesülnek a fontosnak írt szempontjaim?
- Miért nem ajánlanád a francia autókat?
3. hozzászólónak:
- A Peugeot Partnerben nem csak osztottan dönthető a hátsó üléssor? Úgy rémlik, hogy ennek nem vízszintes a padlója az utasülések előtt, és nem 3 különálló ülése van hátul. Rosszul gondolom?
- Miért váltak meg a rokonaid a Zafirától és a Sharantól?
"Partnerben nem csak osztottan dönthető a hátsó üléssor?"
Nem tudom mit akarsz kérdezni.
1 ülés külön és 2 ülés egyben dönthető.
A hátsóülés sor előtt tök egyenes a trepp.
Lényegében azt kérdeztem, amit válaszoltál is.
Tehát a hátsó üléssor csak osztottan dönthető 1/3-ad vagy 2/3-ad arányban, de más állítási lehetőség nincs. Azaz külön nem mozgathatók előre-hátra, úgy mint az első ülések.
Az viszont jó, hogy teljesen vízszintes a hátsó sor előtti padlólemez. Köszönöm. Rákeresek az autó méreteire és egyéb adataira. Még egyszer köszönöm az infókat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!