Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » B+E-vel mi a maximum? Hány...

B+E-vel mi a maximum? Hány kilós pótkocsi?

Figyelt kérdés
2018. máj. 13. 16:04
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Tehát a B+E magában nem korlátozza hanem közvetetten következik egyéb jellemzőkből.

és hogyis van ez a ráfutófékes nem ráfutófékes különbség?

2018. máj. 14. 10:18
 12/17 anonim ***** válasza:
10-es, ez a megállapítás csak 3,5 tonnás személygépkocsi esetén igaz, minden más esetben hamis felvetés. Pl. mezőgazdasági vontató, vagy 3,5-nál kisebb össztömegű személygépkocsi esetében
2018. máj. 14. 14:37
 13/17 anonim ***** válasza:
Ha nincs az utánfutón fék, akkor nem haladhatja meg az össztömege a vontató jármű felét. Ha ráfutófékes, akkor a háromnegyedét, ha fékezett, akkor pedig a teljes tömegét. Egy 3.5 tonnás kisteherautóval vontathatsz egy 3.5 tonna össztömegű fékezett utánfutót. A mezőgazdasági vontató pedig nem B kategóriába tartozik, hanem T.
2018. máj. 15. 08:39
 14/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm asszem értem. Ha ráfutófékesben gondolkozom akkor tehát 3500*3/4=2625 kg-os utánfutót húzhatok.

Sima B-vel pedig a maximum akkor ráfutófékessel

2000*3/4=1500

Vagyis 2 tonnással húzhatok másfél tonnásat és ez a maximum.

2018. máj. 15. 08:50
 15/17 anonim ***** válasza:

Fék nélküliből 750 a max, de nem lehet több az autó saját tömegének a felénél + 68 kg. Tehát egy 1000 kg-os saját tömegű autó max. 568 kg-os össztömegű fék nélküli utánfutót húzhat.

Itt elég jól össze van szedve:

[link]

2018. máj. 15. 09:09
 16/17 anonim ***** válasza:
Mezőgazdasági vontató + két nehézpótkocsi az pont B+E kategória, (vagy ha az nincs akkor T)
2018. máj. 15. 13:53
 17/17 anonim ***** válasza:

"Mezőgazdasági vontató + két nehézpótkocsi az pont B+E kategória"

Ez mióta B+E kategória? Azért megnéznék egy sima B+E kategóriás jogosítványt, hogy ott a T kategória mögött 185 vagy 187 a kód. Mezőgazdasági vonatót 2db nehéz pótkocsival csak fullos T vagy C1E és CE é kategóriák esetén lehet vezetni.

De látom volt aki leírta azt is amit én, húzhatsz B+E kategóriával 3,5 tonnás pótkocsit. A pótkocsi tömegszámítása is elavult dolog, rengeteg autó van ami annak ellenére húzhat 3.5 tonnás ráfutófékes pótkocsit, hogy az önsúlya nincs ennyi. (bár ezzel én nem nagyon értek egyet, de jogilag lehetséges és szabályos)

Ezért is írtam az első hozzászólásban, hogy autó is kell hozzá, mert egy rakás terepjáró és pickup húzhat 3,5 tonnát :)

2018. máj. 15. 22:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!