Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen autót ajánlotok ilyen...

Milyen autót ajánlotok ilyen feltételek mellé?

Figyelt kérdés

Üdv !

Jelenleg egy 2001-es 1.4-es kitűnő állapotú f astrám van és erősen gondolkodunk barátnőmmel hogy neki adom én meg veszek egy újjat . 1-1.5 millió között lenne a kocsira (tehát az első szervizre külön van még félre rakva 300 ezer forint és ehhez nem vagyok hajlandó hozzá nyulni szóval amit az autóért maximum tudok adni az 1.5 miliió forint )

Az elvárásaim 5 ajtós legyen

legalább akkora legyen mint az astra helykinálat terén

Abs szervó központi minimum 4 légzsák és klíma egy ilyen árú autóhoz ez számomra elvárás

Emberi fotúmű kanyarokban nem vagyok vadállat de ha át kell mennem a pilisen legalább annyira legyen stabil mint az astrám még ha kicsit megszaladt a lábam és kicsitt többel vettem be a kanyart mint a megengedett sebesség akkor se keljen félnem hogy úristen 10-el többel vettem be mint ahogy le van korlátozva mi lesz ( pl amiekt vezettem g astrák mind sokkal kevésbé voltak stabilak az úton mint az én f astrám )

Minimum 1.6 motor hogy egy pótkocsis kamion megelőzése se jelentsen akkora fejtősét hogy na vajon meglesz ha 6000 ezernél el váltok vagy elfogy az út . (azért a 60 lovas astrám nem egy előzés bajnok :D ) és ne jelentsen már problémát minden emelkedő vagy ha jövünk haza balatonról aztán az érdi emelkedőn csak 4-esbe tudok felmenni .

8 liter vegyest fogyasztást ne nagyon akarja nekem meghaladni egy 1.6-os autó (jelenelgi vezetési stilusommal az 1.4-es astrám vegyes fogyasztása 6 és 7 liter között alakul a legkevesebb amit elértem vele az 5.2 volt folyamatosyan 90-el a legtöbb pedig 14.5 liter de az opel napokon volt pályán szóval az más tészta )

Emberi összegért lehessen fenntartani nem arra gondolok hogy 4 lengéscsillapitot akarok 5 ezer forintért kicserélni de ne is 400 legyen szóval gondolom merci bmw hasonlók kiesnek

Nem vagyok márkafüggő ha egy suzuki a számomra megfelelő akkor olyat keresek ha egy mazda vagy toyota akkor azt ha kia azt .( Bár valóban húz a szívem a szívem az opelokhoz családba mindenkinek az van gondolkodtam is rajtuk csak a g astra számomra imbolygós volt másfél millióért meg nem tudom kapok e használható h astrát . A vectrákról meg csak rosszat hallottam úgyhogy ha nem opel lesz akkor megtöröma családi hagyományt ez van . )

Inkább a benzinest preferálnám . Egy hónapba átlag 15-20 ezer kilométert megyek de mindenhova kocsival megyek ha pestre be megyek az 30 kilométer majd haza is annyi de van hogy ezt reggel délben este teszem meg és a sarki kisboltba is kocsival megyek szóval ritkább az egybefüggő hosszú táv úgyhogy inkább a benzines nekem való na meg annak a hangját is jobban szeretem úgyhogy benzin :D

Szóval létezik ilyen autó vagy lejjeb kellene adnom az igényeimet ? Előre is köszönöm a válaszokat

2018. máj. 13. 10:01
 1/4 anonim ***** válasza:

Így első ránézésre Suzuki Swift, 2005 utáni modellek:

"Minimum 1.6": A motort viszont felesleges értékekhez kötni... A Swift 1.3-as, de 92 lóerős. Van egy a családban, biztosíthatlak, hogy nagyon jól állja a kanyarokat és az emelkedőket. Nincs gond a gyorsulásával, motorikusan pedig 10 év alatt egyszer sem kellett hozzányúlni a kötelező kopó alkatrészeken kívül. A töréstesztje is 4 csillagos, tehát nem a régi papír Swift. Vegyes fogyasztása 6-8 l között van. Egy 2006-2007 évjáratút simán kapsz 1-1,3 millió körül.

2018. máj. 13. 20:01
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen utánna nézek ! esetleg mi a véleményetek a seat leonokról ?
2018. máj. 16. 16:57
 3/4 anonim ***** válasza:
Ford Focus 1.6 benzin. Láncos motor rettentő megbízható és alkatrészárai sincsenek elszállva. Valamint a Suzuki 2005 után ahogy az első írta. A Fordban még nagyobbb is a hely. Ha csak ketten szoktatok utazni a barátnőddel a Suzukiban is elfértek. Egyébként ha mégis Opel mellett szeretnél maradni óvakodj a 16szelepes Ecotec motoroktól a legtöbb olajfogyasztással küszködik.
2018. máj. 17. 00:03
 4/4 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a focusra nem is gondoltam ! ennyiből már kijön normális 2-es focus vagy felejtsem el és maradjak az egyesnél ?
2018. máj. 17. 08:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!