Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kínai 110ccm quad. Nincs...

Kínai 110ccm quad. Nincs alapjárat. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Van egy 3 sebességes+hátramenetes 110ccm kínai quadom.

Nem is tudom mikor jelentkezett az a probléma, hogy alapjárata eltűnt. Járni jár de fokozatosan lassul majd megint jár majd végül nagy "kattanással" leáll. Mikor ez a kattanás van látom mintha füst jönne az önindító felől.

Viszont kitakarítottam a karbit. Ez után is jelentkezik a probléma. Tegnap leszedtem a kipufogót mert festem újra az egészet és kíváncsiságból belenéztem a motorba. Eszméletlen mennyiségű koromra leltem. Erről egy képet be is szúrok ide:

[link]

Ez mitől lehet ? Kipufogó is eléggé kormos.

Ez okozhatja az alapjárati gondokat? (nyilván nem arra gondolok,hogy a képen látható helyen kormos és a miatt hanem a motorban a szelepekre netán rárakódott )

Ismerősöm azt mondta, hogy a korom miatt is lehet de ő nem ért annyira hozzá.

Köszönöm előre is a segítséget. :)

2018. máj. 11. 15:21
 1/5 anonim ***** válasza:

Itt még a szelepek sem biztos,hogy rendesen visszazárnak már a korom miatt

Ez az olajat is sűrűn kívánja után tölteni.

Szerintem a hengerfej tisztítása és egy motorkopás ellenőrzés ráférne.

Ezeknél nem nagy meló.

2018. máj. 11. 16:57
 2/5 A kérdező kommentje:

Olajat mindig ellenőrzöm de látszólag nem is eszi. :/ Köszönöm.

Azt mondták gyűrűt kellett volna rég cserélnem meg szelepeket megnézetnem mert " üzemórás" .

Létezik?

2018. máj. 11. 19:03
 3/5 A kérdező kommentje:

Megnéztem most az olajszintet.

Tapasztaltam:

- olajból megfelelő mennyiség van. Min max között de inkább a max fele hajlik.

Ugye kitekertem a nívót majd papírzsepivel letöröltem és megszagoltam a zsepin lévő olajat. Kissé benzin szaga is volt. :/

Ez mit jelent? Azt gondolom hogy valami itt nincs rendben. Valami tömítés okozhatná a kormosodást és az olajnak a benzinszagot? Viszont az olajszint nem nő.

2018. máj. 11. 19:47
 4/5 anonim ***** válasza:

Igen ,üzemórás.

Az olajat esz,csak a dugó mellet annyi üzemanyag juthat már le az olajba,hogy ezzel is emeli az olajszintet,de jelentősen növeli a motor kopást.

Én két ujjam közt szétdörzsölve,megszagolva mennyire égett és üzemanyag szaga van szoktam ellenőrizni az olaj minőségét.

Akkor már más is mondta,hogy jó volna ezt a motort kicsit tatarozni.Hát illene.

2018. máj. 11. 21:14
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm segítségét. Írtam egy motorszerelőnek és ő ezt gondolja:A kipufogó nyílásban lévő korom nagyon nem egészséges, szerintem valami a szelepekkel lehet.

Valószínű hogy a kuplungja sem tökéletes már, azért kapcsol nehezen.

Gyertya hőérték szerint 7-es kell bele.

Szerintem meg kellene mutatni ezt a blokkot egy hozzáértő szerelőnek, mert így látatlanban

egy pár tízezrest rá kellene költeni hogy minden jól működjön.

Mindenféleképpen elviszem egy motorszerelőhöz, és közlöm vele a tényeket.

2018. máj. 11. 21:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!